3 handige schildertips

art-wall-brush-painting

Wanneer je thuis aan de slag wilt gaan met schilderen of iemand gaat helpen is een goed voorbereiding het halve werk. Hieronder een aantal tips die je van te voren op weg helpen om het prachtigste resultaat te bereiken. Soms zijn het de kleine dingen die het doen.

Binnen of buiten

Het klinkt heel logisch, maar waar je schilderactiviteiten gaan plaatsvinden is natuurlijk van groot belang. In Nederland hebben we regelmatig te maken met wind en regen. Dus als je buiten wilt schilderen, plan dan je werkzaamheden goed. En vergeet niet dat je gevel in de volle zon verven bij 30 graden Celsius ook niet goed is, ook al verft het in een korte broek en T-shirt natuurlijk wel lekker. Dus bekijk de weersvoorspellingen en gaat het komende zaterdag regenen, dan doe je lekker de voorbereidende boodschappen.

Te schilderen object

Het maakt natuurlijk nogal verschil uit of je je kozijnen in de woonkamer gaat schilderen of het oude kastje dat je van oma hebt geërfd. Als je kozijnen gaat verven kan het de moeite waard zijn om te kijken of je ze kunt verwijderen zonder iets te beschadigen. Zo kun je ook eventueel oplapwerk doen. Hiermee heb je meteen het voordeel dat je een betere werkhoogte kunt instellen en je kunt een locatie uitkiezen waar je geen last hebt van stof of wind. Voor het kastje van oma richt je een handige hoek in waar je makkelijk bij alle hoekjes en kiertjes kan. Zo heb je ook een plek waar het rustig kan drogen.

Goed materiaal

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar goed materiaal maakt schilderen zoveel prettiger. Je kunt bij veel winkels goedkope afplaktape kopen, maar je merkt dan na je schilderweekend al snel dat goedkoop duurkoop is. Na het drogen krijg je de tape er nauwelijks meer af, hij scheurt en soms beschadigt het zelfs je schilderwerk waar je zoveel moeite voor hebt gedaan. Dus je gaat naar een fatsoenlijk bouwmarkt en hier koop je niet alleen tape, maar ook kwasten, rollers en de juiste verf bij de ondergrond die jij wilt gaan schilderen. Zo bereik je in één keer het perfecte resultaat. Nu alleen je schildertechnieken nog bijschaven.

Kijk voor meer schildertips op https://www.boschennagelhout.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *