3 leuke manieren om je slaapkamer te vernieuwen!

De slaapkamer is de ruimte waar je iedere dag in wakker wordt. Om je dag goed te beginnen is het belangrijk dat je op een comfortabele manier wakker kan worden in een ruimte waarin jij je gelukkig voelt. Als je enkele jaren achter elkaar in dezelfde slaapkamer bent wakker geworden, dan is het heel goed te begrijpen dat je op een gegeven moment toe bent aan verandering! Om deze verandering toegankelijk te maken en daarnaast te kunnen bewerkstelligen geven we je in deze blog 3 tips om je slaapkamer te vernieuwen!

Gordijnen

De gordijnen in de slaapkamer zijn in eerste instantie functioneel van aard. De gordijnen zorgen ervoor dat het daglicht uit de kamer geweerd wordt. Zeker in de zomer zorgen de gordijnen ervoor dat je in een donkere kamer kunt slapen totdat je wekker gaat. De gordijnen zijn daarnaast van grote invloed op de uitstraling van de slaapkamer. Het vervangen van de gordijnen zal de kamer dan ook als nieuw doen voelen! 

Bed

Het bed is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan veranderingen in de slaapkamer. Toch kun je gemakkelijk vervangingen aan/rondom het bed uitvoeren om de slaapplek te doen veranderen. Door bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek te kopen kun je het gevoel dat je krijgt bij je bed volledig doen veranderen. Ook kun je er ervoor kiezen om de lampenkappen van je nachtlampjes te vervangen. De nieuwe lampenkappen zullen de verlichting in de slaapkamer doen veranderen en daarmee ook de gehele uitstraling!

Muren

De muren van de slaapkamer zul je niet zo snel vervangen. De uitstraling van de muren kun je echter wel op een gemakkelijke wijze veranderen! Je kunt bijvoorbeeld de muur aankleden middels een schilderij, een poster of bijvoorbeeld een wandspiegel! De toevoeging van attributen aan de muur in je slaapkamer zullen de muren anders doen laten aanvoelen, maar de uitstraling niet volledig doen veranderen! Als je een volledig nieuwe uitstraling van de muren wilt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de muren in een nieuwe kleur te verven of het behang eens te vervangen. Voor meer tips wat betreft het veranderen van je slaapkamer verwijzen we je graag door naar de website van dutchhomelabel.nl. Je vindt hier alle denkbare informatie als het gaat om interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *