3 redenen om bij het verbouwen een bouwcontainer te huren

Van plan om binnenkort te gaan verbouwen? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met veel bouw- en sloopafval. Tijdens de bouwwerkzaamheden wordt er vaak meer puin en afval geproduceerd dan dat je op voorhand had gedacht. Een bouwafval container huren is dan ook een verstandig keuze om snel het afval van de verbouwing af te voeren. In deze blog hebben we 3 redenen op een rijtje gezet waarom een bouwcontainer huren bij een verbouwing een slimme keuze is.

Reden 1. Bespaar tijd

Als je gaat verbouwen dan wil je de klus het liefst zo snel mogelijk klaren. Verbouwen brengt vaak veel stress met zich mee en kan de dagelijkse gang van zaken flink beïnvloeden. Het is dan ook logisch dat je de verbouwing zo snel mogelijk wilt afronden. Het bouwafval efficiënt afvoeren door een bouwcontainer voor de deur kan daar flink bij helpen. Je kan het bouw- en sloopafval direct in de container dumpen. Na de afgesproken periode wordt de container weer opgehaald en wordt het afval netjes afgevoerd. Zo hoef je niet meerdere malen naar de vuilstort te rijden. Dit scheelt je enorm veel tijd.

Reden 2. Veiliger verbouwen

Bij verbouwingen waar puin en gereedschappen rondslingeren is de kans op een ongeluk in huis groter dan normaal. Tijdens het verbouwen zo min mogelijk troep rond laten slingeren zorgt voor meer veiligheid. Zonder bouwcontainer ben je sneller geneigd om bouw- en sloopafval rond te laten slingeren. Met een bouwafval container voor de deur kan je efficiënt het afval afvoeren.

Reden 3. Geen vergunning nodig

Het grote voordeel van bouwcontainers is dat je geen vergunning nodig hebt wanneer je deze laat plaatsen op eigen terrein. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een container kunt bestellen en verder niets hoeft te regelen. Moet de container op de openbare weg geplaatst worden? Dan heb je in sommige gemeenten wel een vergunning nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *