3 Soorten vloerlampen voor een uniek interieur

Staande lampen zijn een belangrijk element van het interieur, ze bieden niet alleen functionaliteit, maar maken ook een design statement door het gekozen type lamp, de gebruikte materialen, de plaatsing van de lamp in de kamer – zelfs de keuze van gloeilampen heeft een impact over de sfeer en ambiance van een kamer. Onthoud dat er binnen elke categorie een enorme variëteit bestaat. 

De veelzijdige en populaire Torchiere

Een torchiere is een van de meest populaire en herkenbare soorten vloerlampen. De naam is afgeleid van het Franse woord voor “fakkel” en is herkenbaar aan de rechtopstaande, fakkel achtige vorm, met de verlichtingsarmatuur naar boven gericht aan het einde van een kolom. Een moderne hanglamp geeft een soortgelijk lichteffect als de Torchiere vloerlamp.

De vloerlampen nemen niet veel vloeroppervlak in of nemen niet veel ruimte in beslag, en de opvallende vorm heeft mogelijk veel te maken met hun populariteit. Het andere voordeel dat een vloerlamp heeft, is het vermogen om algemeen licht te geven. De vorm richt het licht op het plafond, waar het verspreidt in een aangenaam algemeen licht dat de kamer bedekt.

Een lamp met een dimmer schakelaar en uitgerust met dimmer lampen draagt ​​bij aan de veelzijdigheid van deze stijl, waardoor u het licht naar behoefte kunt verzachten of verhogen. En aangezien er vloerlampen zijn in alle verschillende stijlen, van traditioneel tot moderne vloerlampen, kun je er één vinden die bij je omgeving past.

Voordat u een vloerlamp koopt, moet u ervoor zorgen dat deze stabiel staat en niet gemakkelijk kan kantelen. Een verzwaarde basis is het beste; of zorg ervoor dat u het zo plaatst dat het niet omvalt.

De Club Lamp

Een club lamp, een andere alomtegenwoordige stijl, is een staaflamp die is ontworpen voor gebieds verlichting.

Net als bij een Torchiere kun je een club lamp in elke stijl kopen. De componenten zijn de basis, een stok of paal en een kap die licht verzacht en dat licht uit de zijkanten uitstraalt. Verschillende van de volgende lamp stijlen zijn variaties op dit eenvoudige ontwerp van de club lamp. Een club lamp heeft meestal een 3-voudige fitting of een dubbele fitting die wordt bediend met een trekketting. 

De geroemde Glazen dienblad lamp

De staande lamp met glazen bakje is in wezen een club vloerlamp met een glazen bak op tafelhoogte.

De glazen vloerlamp wordt gebruikt voor gebieds verlichting en kan handig zijn in kleine ruimtes, omdat u de bijzettafels kunt wegnemen. Het glazen blad en de voet lijken visueel minder ruimte in te nemen dan een bijzettafeltje met een tafellamp eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *