3 tips bij het kopen van een infraroodsauna

Een Infraroodsauna kopen doe je niet iedere dag. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten als je er een gaat kopen. We hebben de drie belangrijkste tips op een rijtje gezet. De infrarood stralers zijn belangrijk bij een infraroodsauna. Het hout en het model zijn ook van belang. Laten we snel onze tips delen met je.

Het juiste hout

Er zijn meerdere soorten hout waar je uit kunt kiezen bij een infrarood sauna. Canadees Red Cedar is de beste houtsoort om te kiezen. Het heeft geen schimmel en is bacteriedodend. Het is hierdoor perfect voor een sauna. Het heeft ook een heerlijke geur. Het is wel wat duurder dan Ceder of vuren hout. White Cedar is een alternatief. Het is echter niet bacteriedodend en kan ook schimmel krijgen.

De stralers

De infrarood stralers zijn eigenlijk de motor van de sauna. Ze zijn het hart van de hele sauna en erg belangrijk. Er zijn meerdere soorten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er kortegolf, midden golf en lange golf stralers. Het is belangrijk en goed om hier de juiste te kiezen. Vaak worden de verschillende golfen in één tuinstraler gebouwd. Ook zijn er de paneelstralers en de buis stralers. 

De prijs

Natuurlijk is het budget ook bepalend voor welke infraroodsauna je kiest. Het is mogelijk om een sauna te kopen vanaf 600 euro tot 5000 euro. Kijk naar de kwaliteit en ook de garantie die je krijgt. Vaak wordt er in jaren en branduren een garantie gegeven. Een goedkope cabine heeft vaak een minder goede garantie. Goedkoop kan hierdoor duurkoop worden. De prijs is ook afhankelijk van het formaat. Hoeveel personen mogen er in de sauna plaatsnemen? Een kleine sauna is goedkoper dan een grotere sauna. Denk hierbij trouwens niet alleen aan de situatie van vandaag, maar ook in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *