3 tips om je woningbeveiliging te verbeteren

Breda ligt boven het gemiddelde in Noord-Brabant. Dat lijkt positief maar niet als het gaat om woninginbraken. In de eerste helft van 2021 is er namelijk 114 keer ingebroken in deze stad volgens cijfers van het CBS. Dit komt neer op 6,2 inbraken op 10.000 inwoners terwijl het gemiddelde in de provincie op 5,6 ligt. Dat is verontrustend, ook als je in een andere gemeente in Noord-Brabant woont of elders in Nederland. Daarom geven we op deze pagina drie tips om de woningbeveiliging te verbeteren.

1. Laat nieuwe sloten plaatsen

Dit is de meest eenvoudige en tegelijkertijd ook meest effectieve maatregel die je kunt nemen. Schakel de slotenmaker in Breda in en laat gecertificeerde sloten plaatsen. Als je eenmaal een woning betrekt dan sta je waarschijnlijk niet meer stil bij het slot op de deur. Die kunnen tientallen jaren hetzelfde blijven. Inbrekers gaan met hun tijd mee en zijn in het bezit van gereedschappen om oude sloten binnen een mum van tijd te openen. Vraag het gerust aan de Slotenmeester, deze specialisten kunnen namelijk ook snel je deur openen als de sleutel is afgebroken in het slot.

Een gecertificeerd slot is gekeurd door onafhankelijke experts en biedt optimale weerstand tegen inbrekers. Geen enkel slot is perfect, er zal altijd een optie zijn om binnen te komen. Het gaat er voornamelijk om dat een gekeurd slot langer weerstand biedt. Meer tijd betekent minder kans op succes. Inbrekers haken af en de woning wordt veilig gesteld.

2. Installeer een alarminstallatie

Een alarmsysteem is ook zeker een optie om te overwegen. Dit kan in de vorm van sensoren zijn, die registreren of ramen en deuren geopend worden. Of natuurlijk een camera aan de voor- en achterzijde van de woning. Met de huidige technologie kun je via een mobieltje overal ter wereld je eigen woning in de gaten houden en actie ondernemen als dit nodig is.

Er zijn autonome alarmsystemen verkrijgbaar, het is ook mogelijk om een systeem te koppelen met andere vormen van huisautomatisering. Zo kun je naast een hoorbaar alarm ook de lichten in huis automatisch laten inschakelen bij onraad. Of je laat de gordijnen openen in het geval van gevaar. Verder kan het alarmsysteem gekoppeld worden aan een brandalarm waarmee in je naast inbraakpreventie ook betere beschermd bent tegen andere gevaren.

3. Licht in de duisternis

Een slotenmaker inschakelen om goede sloten op deuren en ramen te monteren is zeker een goed begin, vergeet ook niet de zichtbaarheid te verbeteren. Met energiezuinige LED verlichting rond de woning bijvoorbeeld, optioneel met een bewegingsdetectie. Plaats lampen op alle plekken waar een inbreker zich zou kunnen verschuilen. Bij de voordeur, in het achterpad en bij de achterdeur.

Naast verlichting kan het trimmen van de haag of het snoeien van hoge planten rondom de woning meer inkijk verschaffen. Dit zorgt ervoor dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen. Het geeft daarentegen wel beter zicht op de woning. Dit is te voorkomen met bijvoorbeeld glasgordijnen die het zicht verminderen, voorkom ook duidelijk zichtbare waardevolle goederen in de kamer. Denk aan smartphones, tablets of sieraden onbeheerd achterlaten.

Met deze drie tips kun je eenvoudig en zonder in te boeten op wooncomfort je woning beter beveiligen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *