3 tips om nóg betere koffie te zetten

Nederland bestaat uit enorm veel koffiedrinkers. Van volwassen Nederland drinkt bijna driekwart regelmatig een kopje koffie. En nog een deel daarvan doet dit dagelijks. Even tijd nemen voor een kopje koffie wordt niet alleen als dagelijks ritueel beschouwd, maar ook nog eens als gastvrijheid. Wanneer je ergens op visite komt, is de kans groot dat je een kopje koffie krijgt aangeboden. Koffiedrinken hoort bij ons land.

Maar er bestaat zeker verschil tussen koffie én koffie. We kennen allemaal wel de automaatkoffie uit de ziekenhuizen. Daar wil niemand voor betalen. Ook wanneer je op visite bent, verschilt de kwaliteit van de koffie nog wel eens. Thuis wil je natuurlijk altijd de lekkerste koffie kunnen zetten. Benieuwd hoe je dit doet? Hier zijn 3 tips om nóg betere koffie te zetten.

1. Koffiezetapparaat ontkalken

Lekkere koffie is natuurlijk enkel mogelijk wanneer het apparaat ook geheel naar wens werkt. Daarom is het noodzakelijk om extra aandacht aan je koffiemachine of koffiezetapparaat te besteden. Met bijvoorbeeld een Nespresso ontkalker voorkom je kalk in de machine, waardoor de levensduur niet alleen langer wordt, maar de koffie ook nog eens veel beter smaakt. Zorg er uiteraard ook dat je alle onderdelen van het koffiezetapparaat regelmatig reinigt, zodat er geen bacteriën en schimmels in kunnen groeien.
Let op: voor het ontkalken geldt wel dat je altijd de juiste producten moet gebruiken. Wanneer je een specifiek merk koffiezetapparaat hebt, kan het zelfs zo zijn dat je maar een paar soorten ontkalkers kunt gebruiken. Win daarom altijd informatie bij een vakkundig bedrijf, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

2. Maak gebruik van een waterfilter

Hoewel het drinkwater in Nederland over verreweg de hoogste kwaliteit wereldwijd beschikt, betekent dit niet dat er verder geen schadelijke stoffen in zitten. Zo zorgt het gebruik van kraanwater er in apparaten bijvoorbeeld ook sneller voor dat er kalk optreedt. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor het apparaat, maar ook voor de smaak van de koffie. Daarom kan het verstandig zijn om een waterfilter te gebruiken van Waterfilterwinkel.com te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat het water dat je gebruikt niet schadelijk is voor het apparaat. Zo ben je in staat om de allerlekkerste koffie te zetten.

3. Kies verse koffiebonen

De meeste mensen kiezen voor gemak en kopen een kant-en-klaar pak koffie of pads. Hoewel dit ook heerlijk kan zijn, zijn verse koffiebonen natuurlijk altijd de allerlekkerste keuze. Je proeft het verschil direct. Bovendien kun je zo ook precies de smaak kiezen die jij het allerlekkerst vindt. Ga daarom naar een koffiewinkel en proef de verschillende bonen. Zo ben je in staat om de lekkerste koffie te kiezen. Ga je voor mild? Of juist een sterke smaak? Zacht of wrang? Aan jou de keus!
Heb je verse koffiebonen gekocht? Zorg er dan wel voor dat je ze ook op de juiste manier bewaard. Op die manier hou je de koffie langer vers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *