3 tips voor als je gaat verhuizen

Ben jij van plan om te verhuizen?

Dan heb je vast een hoop aan je hoofd.

Ik vertel je in dit artikel een aantal tips die gaan over verhuizen en wat je moet doen om het soepel te laten verlopen.

Op die manier zorgen we er samen voor dat je verhuizing soepel verloopt.

Aan het einde van het artikel weet jij waar je op moet letten voordat je verhuist.

Het opzeggen van abonnement

Omdat je zo druk bezig bent met het inbeelden van hoe je nieuwe huis eruit om te zien, is het makkelijk om te vergeten dat je oude huis wordt achtergelaten. Dat betekent dus ook dat alle abonnementen en subscripties die op dat adres staan moeten worden overgeschakeld of moet worden geannuleerd.

Ja dat klopt. Het is echt een rot taak.

Al helemaal als je een hoop abonnementen hebt. Vaak is het ook niet overzichtelijk. Dat doen de bedrijven expres, zodat je niet te snel gaat afzeggen.

Er zijn bedrijven die je hierbij kunnen helpen, maar persoonlijk zou ik je aanraden om een middagje ervoor te zitten en te kijken wat je allemaal kunt opzeggen en wat je wil overschrijven naar je nieuwe adres.

Vergelijk je nieuwe abonnementen

Gesproken over overschrijven. Je moet voor je nieuwe adres nieuwe abonnementen aanschaffen. Ondanks dat sommige mensen die ook als een rot karwij zien, zie ik het als iets wat je eigenlijk al lang geleden had moeten doen. Het kijken naar de abonnementen.

Tegenwoordig hebben we zo veel abonnementen, en de een is belangrijker dan de ander, maar over het algemeen kan het altijd goedkoper. Dat komt omdat: prijzen in abonnement markten vaak fluctueren. Dit komt door de concurrentie en vraag en aanbod.

En ga nou niet klakkeloos nieuwe abonnementen aanschaffen, maar controleer welke aanbieders het beste passen bij jouw situatie. Je hebt tegenwoordig handige vergelijkingswebsites die je helpen bij het vergelijken van prijzen van aanbieders. Denk hierbij aan internet abonnementen of je gas, water en licht.

Zorg ervoor dat je elektra goed ligt

Een ander veel voorkomende fout dat de verhuizing flink kan belemmeren is: het vergeten aan te leggen van elektriciteit. Als je bijvoorbeeld een stopcontact ergens wil hebben, dan moet dit gebeuren voor dat de muren zijn gestuct. Anders dan is het stucwerk voor niets gedaan en dat zou natuurlijk enorm zonde zijn.

Daar is het belangrijk om samen met een elektricien of een aannemer even de tijd te nemen om van tevoren na te denken over waar je jouw elektra wil hebben.

Dingen als ‘stopcontact’ zijn namelijk niet de enige elektra onderdelen die ergens geplaatst moeten worden. Als je een kookeiland wil plaatsen of als je wasmachine en droger ergens anders wil hebben dan moeten hiervoor speciale kracht leidingen voor worden aangelegd.

Waarschijnlijk zijn er een aantal mensen die dit lezen en denken ‘hoe kan je dit nou in een blog zetten’, maar het gebeurt vaak genoeg dat mensen dit over het hoofd zien en achteraf veel kosten maken.

Kortom: houd rekening met je abonnementen en zorg dat je niet te veel betaalt. Daarnaast is het verstandig om van te voren goed na te denken over eventuele elektra of andere leidingen die gelegd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *