3 tips voor een groen gazon

tips voor een groen gazon
tips voor een groen gazon

De eerst lente-achtige dagen hebben we dit jaar alweer achter de rug. De tijd van lekker buiten leven, eten en zitten staat weer voor de deur. Maar ook de tijd van het onderhouden van je tuin komt er weer aan. Je wilt natuurlijk een mooi, strak en groen gazon als de lente begint. Daarom hebben wij in dit artikel 4 tips voor je verzameld!

1. Egale ondergrond creëren

Zonder egale ondergrond krijg je allerlei bulten en kuilen in het gras, waar vervolgens water en rotzooi in blijft hangen. Hierdoor kan het gras stikken, wat resulteert in een gazon vol bruine plekken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, zeker niet als je binnenkort buiten wilt genieten van je tuin. Is je gazon momenteel al erg bruin? Dan kan je het beste kiezen om in de lente nieuwe graszoden te leggen. Binnen korte tijd kan je de graszoden leggen om vervolgens direct een prachtig groen gazon te hebben dat klaar is voor de komende zomer. Graszoden bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel online. Bij Kuypers graszoden in de webshop vind je een hoge kwaliteit graszoden!

2. Eens per week sproeien

Iedere dag het gazon sproeien is niet nodig bij heet weer, ondanks dat veel mensen denken dat dit ten goede komt van het gazon. Iedere dag sproeien verzwakt je wortels en ondergrond. Eens per week sproeien is dus vele malen beter voor het gras. Het beste kan je dan twee uurtjes lang sproeien in de avonduren of heel vroeg in de ochtend.

3. Bemest regelmatig

Ook gras heeft voeding nodig om sterk te worden. Sterker nog, zonder gezonde voeding is de kans groot dat het gras dood gaat. Voeding voor gras is mest, daarom is het belangrijk om je gazon bij voorkeur drie tot vier keer per seizoen te bemesten. Het liefst met biologische mest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *