3 tips voor energie besparen in de badkamer

Breng jij ook veel tijd door in de badkamer? De badkamer is een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Een lekker bad om te ontspannen of een warme douche na een lange werkdag. Hier kunnen veel mensen van genieten. Het verwarmen van het water verbruikt echter veel energie. Wil jij graag zuiniger leven en besparen op energiekosten? In deze blog geven we 3 tips voor energie besparen in de badkamer. Wij helpen je besparen op kosten en bij het helpen van het milieu!

Badkamer renoveren voor energiebesparing

Is jouw badkamer aan een opknapbeurt toe? Kies dan tijdens de verbouwing voor implementatie van energiebesparende maatregelen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de badkuip en het gebruik van een waterbesparende douchekop. De badkamer renovatie kosten verschillen uiteraard op basis van jouw wensen en klus. Heb je een klein budget? Kies dan voor kleine energiezuinige aanpassingen in plaats van een complete verbouwing.

Isoleren badkuip

Een warm bad met kaarsjes aan en een goed boek. Klinkt als een heerlijke manier om te ontspannen toch? Maar zo’n warm bad is niet energiezuinig. Je verbruikt veel warm water en het kost veel om het water te verwarmen. Een goede manier om energie te besparen is door de badkuip te isoleren.

Op deze manier blijft het warme water in bad extra lang op de juiste temperatuur. Je hoeft dus minder vaak (nieuw) warm water toe te voegen. Badkuip isolatie werkt het best als je een stalen of kunststof inbouwbad hebt.

Waterbesparende douchekop

Vergeet jij de tijd wel eens terwijl je onder de douche staat? Met een waterbesparende douchekop hoef je je geen zorgen meer te maken over het warmwaterverbruik. Voor deze tip voor een duurzame badkamer is geen ingewikkelde verbouwing nodig. Je kunt een waterbesparende douchekop kopen bij een bouwmarkt of online bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com.

Deze speciale douchekop heeft andere gaatjes dan een normale douchekop, waardoor het water minder hard stroomt. Tijdens het douchen verbruik je minder warm water en bespaar je dus op kosten voor water en energie. Waterbesparende douchekoppen kunnen tot wel 50% minder water verbruiken en zijn gemaakt van eco-vriendelijke materialen.

WTW-systeem douche

Met een waterterugwinning-systeem kun je flink besparen op de energiekosten. Dit systeem gebruikt de warmte van het wegstromende douchewater om koud water voor te verwarmen. Een douche wtw-systeem wordt in de vloer van de inloopdouche, douchebak of afvoerpijp geplaatst. Door het warme water langs de koude waterleiding te leiden is er minder energie nodig om het koude water te verwarmen. Op deze manier kun je genieten van een heerlijk warme douche, zonder bang te zijn voor een hoge energierekening.

Badkamer inspiratie

Met deze 3 tips kun jij een energiebesparende badkamer creëren. Zo bespaar je niet alleen op de energierekening, je draagt ook bij aan een beter milieu. Denk jij na over het renoveren van de badkamer en wil je deze tips gebruiken? Een ervaren vakman kan deze zuinige systemen meenemen in het ontwerp voor jouw badkamer. Als je graag nog voorbeelden wil bekijken kun je een kijkje nemen bij deze inspiratie badkamers. Hier vind je toffe ideeën voor verschillende badkamer stijlen en kleuren. Jouw droombadkamer begint bij Slimster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *