3 voordelen van een energielabel voor je huis

Sinds 2015 hebben alle woningeigenaren een voorlopig energielabel voor hun woning gekregen van de Rijksoverheid. Dit voorlopige energielabel is gebaseerd op het type woning, het bouwjaar en de oppervlakte. Bij oudere huizen wordt er namelijk standaard uitgegaan van een minder goed geïsoleerd huis en krijgt daarom altijd een lager energielabel. 

Energielabel voor de verkoop van je huis

Voor iedereen die hun woning wil gaan verkopen is het verplicht om een definitief energielabel te hebben. Voor diegene die zich daar niet aan houdt, die kan een boete verwachten van €405 euro. Woningen die goed geïsoleerd zijn en verder verduurzaamd zijn die krijgen meestal ook een hogere vraagprijs. Bij energielabel A kan dat oplopen tot ruim zevenduizend euro meer, en bij een energielabel G kan dat weer veertienduizend euro minder zijn.

Word duurzamer en bewuster

Lang niet iedereen is op de hoogte van wat hij of zij uitgeeft aan energiekosten, en wat je daarop kunt besparen. Je kunt een stuk meer besparen op energiekosten als je bewuster wordt van de energiekosten. Een energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid en laat ook zien waar je kunt besparen op energiekosten. Wanneer je je bewuster en duurzamer opstelt, kun je zelfs geld terugvragen, en de waarde van de woning verhogen. 

Besparen op je energiekosten

Het energielabel is hoofdzakelijk in het leven geroepen om inzicht te geven in de energiezuinigheid van de woning. Dankzij dit inzicht kun je werken aan de besparing van energiekosten. Je kunt op allerlei manieren besparen op energiekosten. Denk aan het isoleren van de woning, bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Maar ook door het plaatsen van dubbel HR++ glas kun je energiekosten besparen. Wil je op de lange termijn besparen? Plaats dan een aantal zonnepanelen, in minder dan tien jaar heb je de zonnepanelen weer terugverdiend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *