3 voordelen van het uitvoeren van een bouwtechnische keuring

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring biedt een hoop voordelen. Vooral bij het kopen van een wat oudere woning is het raadzaam om een keuring te laten uitvoeren. 

Een bouwtechnische keuring voorkomt verrassingen

Een van de grootste voordelen van een bouwtechnische keuring is dat je verrassingen nu en in de toekomst kunt voorkomen. Als jij vindt dat het huis er goed uit ziet, kan een bouwkundige dit misschien heel anders zien. Zo kan bijvoorbeeld de fundering niet goed zijn, kunnen er scheuren in de muren zitten, en misschien wel de kozijnen aan vervanging toe zijn. Een bouwkundig inspecteur kijkt naar alle bouwtechnische aspecten van de woning, als er gebreken zijn die met het oog kunnen worden geconstateerd dan kun je een hoop kosten voorkomen.

Makkelijkere onderhandelingspositie

Als er gebreken worden getoond nog voor je een bod gaat uitbrengen op de woning, sta je in een sterkere onderhandelingspositie om de koopsom omlaag te krijgen. De verkoper van de woning zal de eventuele te maken herstelkosten niet hebben meegenomen in de koopsom en kunnen dus de prijs voor de woning naar beneden halen. Ook is het mogelijk in overleg met de koper, dat de koper deze herstelkosten op zich neemt voor je de woning aankoopt. Deze zaken kun je allemaal vastleggen in het ontbindende koopcontract.

Kosten terugvragen na de bouwtechnische keuring

Besluit je evengoed om de woning te kopen na een bouwtechnische keuring, en zijn er gebreken boven water gekomen? Dan kun je een hoop gemaakte kosten terugvragen bij de Belastingdienst. Heb je een bouwtechnische keuring nodig om een hypotheek of lening te krijgen of voor de Nationale Hypotheek Garantie dan zijn ook die kosten aftrekbaar via de Belastingdienst. Wel zijn er enkele strikte voorwaarden voor het aftrekken van de kosten, deze voorwaarden kun je allemaal nalezen op de website van de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *