4 Tips voor het ultieme loft gevoel

Ultieme loft
Ultieme loft

Wie droomt er nu niet van het wonen in een loft? Helaas zijn er maar weinig mensen die het lukt om in een loft te wonen. Wel kun je de sfeer van een loft creëren! Een loft is een woning dat meestal bestaat uit één ruimte. Je kan het vergelijken met een studio, maar dan heb je veel meer ruimte. Wil je graag je een nieuwe huisstijl creëren? Hieronder staan tips om een loft gevoel te maken.

Tip 1: Bestaande elementen

De woonwinkels staan er vol mee. Onbewerkt materiaal met natuurlijke en zachte kleuren. Heb je in huis al een bakstenen muur of karakteristieke ramen? Laat die dan zo. Deze materialen geven de ruimte al een beetje sfeer. Om deze sfeer aan te scherpen is het handig om bijvoorbeeld houten balken te halen bij een woonwinkel. Vraag aan een winkelmedewerker of zij onbewerkt materiaal in de winkel heeft. Meestal kom je dan niet alleen thuis met grote voorwerpen, maar ook accessoires. Super leuk om de ruimte mee op te vullen!

Tip 2: Natuurlijke materialen

Het kan fijn zijn om in een loft een aparte ruimte te creëren, zodat je je kunt terugtrekken van het werkgedeelte. Soms is het heel fijn om te kunnen genieten van privacy. Interieurbouwers hebben hierop verschillende manieren bedacht. Koop licht materiaal zoals linnen en katoen en maak hier gordijnen van. Een goed en makkelijk alternatief is bijvoorbeeld een kamerscherm, maar als je houdt van licht materiaal is een gordijn van materiaal als linnen en katoen een goed alternatief. Vermijd zware materialen om te voorkomen dat er invloed wordt uitgeoefend op de uitstraling.

Tip 3: Laat de ruimte zijn werk doen

Als je naar een woonwinkel gaat is het handig om een lijstje van te voren te maken. Dit voorkomt dat we onnodige spullen mee gaan nemen. Bij een loft wil je juist een rustige uitstraling hebben. Laat een verkoopmedewerker een hoge kast voor je maken op maat. Probeer zoveel mogelijk meubels en gordijnen te kopen die van de grond tot het plafond komen. Zo kan je genieten van je ruimte en kan je ook nog eens veel kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *