5 tips om je huis kindvriendelijk te maken

Is je eerste kindje geboren? Dan zal je direct merken dat je met hele andere ogen naar je huis gaat kijken. Al helemaal als je kindje voor het eerst gaat kruipen en lopen, dan zie je vaak overal in huis gevaren. Daarom is het verstandig om zelf maatregelen te nemen om je huis kindvriendelijke te maken. In dit artikel geven we 5 handige tips voor een kindvriendelijk huis.

Tip 1. Traphekje plaatsen

Het plaatsen van een traphekje kan je het beste maar direct doen. Je kindje groeit zo ontzettend snel, voordat je het weet kruipt hij door je huis heen. Een groot gevaar zijn dan natuurlijk de trappen. Je moet er niet aan denken dat je kindje van de trap valt, daarom is het enorm belangrijk om bij alle trappen traphekjes te plaatsen. Het beste kan je kiezen voor traphekjes waarbij je niet hoeft te boren. Dat scheelt weer een aantal gaten in de muur waar je zo zuinig op bent.

Tip 2. Stopcontacten

Om je stopcontacten in huis kindvriendelijk te maken is het nodig om ervoor te zorgen dat je kind(eren) niet bij het stopcontact kunnen. De makkelijkste en goedkoopste optie is om afdekplaatjes op het huidige stopcontact te plaatsen. Ook kan je kiezen voor kindvriendelijke stopcontacten, maar dan moeten stopcontacten vervangen worden.

Tip 3. Rook- en koolstofmonoxidemelders

Je wilt natuurlijk dat je kindje veilig in huis kan spelen en slapen, daarom is het zeker aangeraden om een rookmelder en koolstofmonoxidemelder in huis te plaatsen. Deze algemene tip zorgt voor meer veiligheid in huis.

Tip 4. Hoekbeschermers

Heeft het meubilair in je woonkamer veel scherpe hoeken? Dan kan je kindje zich daar flink aan bezeren. Om dit te voorkomen kan je gemakkelijk hoekbeschermers plaatsen op de scherpe hoeken.

Tip 5. Schoonmaakmiddelen opruimen

De kans is groot dat je in een keukenlade schoonmaakmiddelen hebt staan. Ze staan misschien niet direct in het zicht, maar als je kindje groter is kan het gemakkelijk het deurtje openen. Ons advies is daarom om schoonmaakmiddelen altijd hoger op te bergen en op dat kastje een kinderslot te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *