5 tips voor een duurzame verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen en wil je dit graag zo duurzaam mogelijk doen? Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol innemen in de samenleving. Het wordt steeds belangrijker om bewust te zijn van hoe wij produceren en consumeren. Gelukkig zijn er veel dingen die wij als individu kunnen doen om zoden aan de dijk te zetten. Je helpt er niet alleen het milieu mee, maar in de meeste gevallen is het ook goed voor de inhoud van je portemonnee. Met deze tips kan je alvast aan de slag om duurzaam te verhuizen.

  • Huur een duurzame verhuizer in

Woon jij in de omgeving van Hilversum? Een verhuisbedrijf in Hilversum kan jou dan helpen om de verhuizing op rolletjes te laten lopen. Verhuizers weten hoe je efficiënt spullen inpakt en vervoert. Een verhuisbedrijf in Hilversum heeft een grote verhuiswagen tot beschikking, waardoor je niet met de auto heen en weer hoeft te  rijden. En dat scheelt natuurlijk in de brandstofkosten. Erkende verhuizers zoals Holland Movers zijn bovendien voorzien van een keurmerk. Dit houdt in dat zij voldoen aan diverse vastgestelde eisen op het gebied van milieu, kwaliteit en veiligheid. Ook kan je ervoor kiezen om een elektrische verhuiswagen in te zetten. Dit scheelt ook weer in de CO2 uitstoot.

  • Huur of leen verhuisdozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar tijdens een verhuizing. Kartonnen verhuisdozen kan je natuurlijk in de winkel kopen. Deze zijn te hergebruiken, maar zullen na een aantal verhuizingen stuk gaan. Deze verhuisdozen zijn dus niet bepaald duurzaam. Je kunt echter ook plastic verhuisdozen huren. Deze gaan zeer lang mee en zijn gemaakt van gerecycled plastic. Als je er klaar mee bent, lever je ze gewoon weer in en kan een andere verhuizer deze weer huren. Ook kan je kartonnen verhuisdozen huren of via vrienden en familie lenen of kopen.

  • Maak je woning duurzaam schoon

Bij een duurzame verhuizing hoort ook een grote schoonmaak. Het oude huis mag netjes opgeleverd worden, en het nieuwe huis mag ook een goede opfrisbeurt krijgen. Probeer chemische en agressieve middelen zoals bleek te vermijden en gebruik in plaats daarvan ecologische schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en azijn. Kies niet voor wegwerpdoekjes, maar duurzame doekjes die je kunt hergebruiken. Zo zorg je dat je met een extra goed gevoel kan genieten van een schoon huis.

  • Minimaliseer en recycle je spullen

Een verhuizing is een goede gelegenheid om te reorganiseren. Gooi spullen die je niet meer nodig hebt vooral niet weg! Veel spullen kunnen gerecycled worden waardoor iemand anders er nog plezier van heeft. Verkoop de onnodige spullen of geef deze weg. Zo ruimt het lekker op in het nieuwe huis en ben je milieubewust bezig.

  • Pak zo efficiënt en duurzaam mogelijk in

Of je nu geholpen wordt door een verhuisbedrijf in Nijmegen, of zelf alle spullen inpakt. Het neemt veel tijd en dozen in beslag. Holland Moovers kan jou helpen met spullen inpakken en efficiënt inladen, zodat dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. Naast verhuisdozen, kan je alles uit de kast halen waarin je spullen kunt vervoeren. Rolkoffers voor de boeken, wasmanden voor grote losse spullen. Dit scheelt weer in het gebruik van verhuisdozen en zorgt ervoor dat je spullen ook weer snel kunt uitpakken.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *