5 tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Tips tweedehands aanhangwagen kopen

Een tweedehands aanhangwagen kopen doe je niet elke dag. Daarom kan het geen kwaad om op zoek te gaan naar advies waarop je moet letten bij het kopen van een gebruikte aanhangwagen. In dit artikel hebben wij 5 aanschaftips voor je op een rijtje gezet om te voorkomen dat je een miskoop doet.

1. Banden checken

Bij het kopen van een gebruikte aanhangwagen is het verstandig om de banden te controleren. Let op droogte scheuren, slijtage van profiel en de DOT codering. Aan deze vier cijferige codering kan je zien wat de productiedatum is. De laatste twee cijfers staan voor het productiejaar. Zijn de banden ouder dan 6 jaar? Dan is de kans groot dat ze op termijn vervangen moeten worden.

2. Remmen

Een ander aandachtspunt zijn de remmen van de aanhangwagen. In vrijloop moeten de wielen zeer licht tegen de remschoenen aanlopen. Is dit niet het geval? Dan moeten de remschoenen opnieuw worden afgesteld. Verder is het verstandig om te informeren naar de laatste onderhoudsbeurt van de remtrommels. Dit onderdeel wordt vaak niet goed onderhouden, terwijl dat wel erg belangrijk is.

3. Chassis

Op het chassis van aanhangwagens ontstaat vaak roestvorming. Als er roestvorming is dan is het van belang om te checken of dit oppervlakkig of ingevreten is. Dit zegt namelijk veel over de huidige staat en het onderhoud van de aanhanger.

4. Assen

De assen van je aanhanger zorgen ervoor dat je aanhanger stabiel achter je uit getrokken wordt. Bij overbelading kan de swingas kromtrekken, daarom is dit altijd een belangrijk punt om te checken. Een kromgetrokken as merk je snel door het slingeren van de aanhanger achter de auto.

5. Verlichting

Tot slot is het belangrijk om de verlichting van de aanhangwagen te controleren. Werkt alle verlichting? En is de hoofdkabel niet beschadigd? Controleer dit altijd even voordat je een tweedehands aanhangwagen koopt.

Aanhangwagen kopen in Groningen

Ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte aanhangwagen in Groningen? Bij Fripaan Aanhangwagens in Groningen hebben ze ruime keuze uit zowel occasions als nieuwe modellen. Alle gebruikte aanhangwagens zijn uitgebreid gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Zo weet je zeker dat je een aanhangwagen koopt waarop je nog jaren kunt bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *