5 valkuilen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken

designer kitchen

Op het moment dat je een nieuwe keuken gaat kopen is het belangrijk om te letten op een aantal aandachtspunten. Wat zijn deze aandachtspunten waar je op moet letten? En wat zijn de valkuilen? Er komt heel wat kijken bij het kopen van een nieuwe keuken. Daarom geven wij, van Woondetective, graag advies in samenwerking met Bysensa – de keukenzaak van Heteren. Lees hieronder 5 valkuilen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Houdt rekening met onderstaande punten en er kan weinig mis gaan!

1. Slechte verlichting

 

De verlichting in de keuken is een belangrijk punt om op te letten. Het is natuurlijk van belang dat je voldoende licht hebt in de keuken. Wanneer je in de keuken werkt, kan je eigenlijk niet zonder goede verlichting. Je moet natuurlijk recepten kunnen lezen, kunnen zien of het vlees gaar is en of je jezelf niet in de vingers snijdt. Het kiezen voor verlichting met een dimmer kan erg handig zijn. Zo kan je zelf het licht instellen door middel van een dimmer.

2. Onbenutte ruimte

 

Onbenutte ruimte in de keuken is natuurlijk altijd zonde. Zeker als je een kleine keuken hebt is het zonde om ruimte onbenut te laten. Een goede keukenadviseur kan je erbij helpen om je keuken zo effectief mogelijk in te richten.

3. Zorg voor voldoende werkruimte

 

Het is natuurlijk belangrijk dat je prettig kan werken in je nieuwe keuken. Genoeg werkruimte is daarvoor noodzakelijk. Kook je vaak uitgebreid? Dan is het verstandig om flink wat ruimte over te laten om te snijden en de vuile vaat neer te zetten tijdens het koken.

4. Kies de juiste apparatuur

Keukenapparatuur maakt je nieuwe keuken, je wilt natuurlijk goede apparatuur met voldoende functies. Bij keukenapparatuur geldt vaak de regel: hoe duurder, hoe beter. Voor kwaliteit betaal je gewoon meer. Op het niet te gek te maken moet je bij jezelf nagaan: welke apparatuur heb ik nodig? En welke functies gebruik ik het meeste? Als je dit weet kan je zelf kijken naar apparatuur dat past bij jouw wensen. Let ook op de energielabel van de apparatuur.

5. Denk aan de werkhoogte

De werkhoogte is erg belangrijk om comfortabel te kunnen koken. Ben je kleiner of groter dan gemiddeld? Dan kan het verstandig zijn om de hoogte van het werkblad hierop aan te passen. De juiste hoogte voor een werkblad is als je met een rechte rug eraan kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *