5 voordelen van spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie

Het laten isoleren van jouw muren met spouwmuurisolatie heeft vele voordelen. In dit artikel leggen we kort uit wat spouwmuurisolatie precies is en wat de voordelen voor jou zijn. Zo zorgt spouwmuurisolatie niet alleen voor een behoorlijke besparing op de energierekening, maar is het ook goed voor je gezondheid en het zorgt voor een warm en behaaglijk huis.

Wat is een spouwmuur en hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur is een muur dat uit twee delen bestaat, namelijk een binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren bestaat een open ruimte, dit wordt de spouw genoemd. Wanneer je een woning hebt welke is gebouwd tussen 1925 en 1990 is de kans groot dat je een spouwmuur hebt. Je kunt jouw spouwmuren eenvoudig isoleren met spouwmuurisolatie, maar hoe werkt dat precies? Door middel van kleine boorgaten in de voegen van de buitenmuur kan het isolatiemateriaal eenvoudig in de muur worden geblazen. Wanneer dit is gebeurt worden de gaten netjes afgewerkt met voegspecie. Na een dag zijn jouw muren geïsoleerd en afgewerkt.

Energiebesparing

Afhankelijk van het type woning, ligging van de woning en de dikte van de spouwmuren zelf kan de energiebesparing per jaar flink oplopen met spouwmuurisolatie. Zo bespaar je gemiddeld tussen de € 200,- en € 550,- per jaar aan energiekosten, afhankelijk van welk type woning je hebt. Bij een tussenwoning bespaar je gemiddeld € 200,- en is jouw investering al binnen 4 jaar terugverdient!

Een warmer thuis

Met het isoleren van je spouwmuren bespaar je niet alleen op energiekosten, maar creëer je ook een warmer thuis. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de binnenmuren warmer blijven en er geen ‘tocht’ ontstaat. Hierdoor wordt het binnen warmer. Ook zal er geen ‘condens’ meer ontstaan, omdat koude muren vocht aantrekken. Met spouwmuurisolatie blijven de muren warmer en droger en is dit probleem opgelost. Nog een voordeel: in de zomer blijft het binnen ook een stuk koeler!

Waardestijging van de woning

Door je woning te laten isoleren met spouwmuurisolatie, verhoog je automatisch ook de waarde van de woning. Dit komt omdat je een beter energielabel krijgt met de muurisolatie. Ook zal de waardestijging meer opleveren dan de kosten van investering zelf. Een beter energielabel en geïsoleerde spouwmuren zorgen er ook voor dat je huis bij verkoop aantrekker is voor de koper.

Goed voor het milieu

Je muren isoleren met spouwmuurisolatie heeft vele voordelen voor jezelf, maar ook voor het milieu. Klimaatverandering als gevolg van de hoeveelheid C02-uitstoot is een bedreiging voor de aarin de. Isolatie voor je woning kan veel verschil maken. Het verwarmen van een woning gebeurt vaak met aardgas wat voor veel C02-uitstoot zorgt. Door je woning te isoleren met spouwmuurisolatie kun je hier een groot verschil in maken. Het verbruik van aardgas kan met een goed geïsoleerde woning namelijk enorm afnemen. Een goed geïsoleerde woning is ook meer geschikt voor een duurzame manier van verwarmen, zoals met een waterpomp.

Goed voor de gezondheid

Last but not least: het is ook goed voor je gezondheid. Het isoleren van je woning met spouwmuurisolatie, zorgt ervoor dat het huis minder vochtig en koud is. Een slecht geïsoleerd huis trekt namelijk veel vocht aan en voelt ook een stuk kouder aan. Zoals eerder beschreven trekken koude muren condens aan, waardoor je last krijg van schimmels. Dit heeft als gevolg dat je last kunt ondervinden aan je luchtwegen. Door je spouwmuren te isoleren met spouwmuurisolatie, zorg je dat je muren droger blijven en voorkom je vorming van schimmel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *