7 inspirerende voorbeelden van mooie loftdeuren

loftdeuren

Met een loftdeur geef je een ruimte op eenvoudige wijze een originele en hippe uitstraling. Een loftdeur is een schuifdeur zoals je ze wel eens ziet in ouderwetse schuren. Dit is ideaal als er niet genoeg ruimte is voor een openslaande deur, of bijvoorbeeld bij een ruimte die je soms wilt kunnen afsluiten. Inspiratie nodig voor mooie loftdeuren? Lees dan snel verder!

Oude schuurdeur

Een authentieke look creëer je door het plaatsen van een oude schuurdeur. Je hoeft het niet eens op te knappen, het ziet er juist gaaf uit als de deur er gebruikt uit ziet. Door een deur met raampjes te gebruiken creëer je een afscheiding zonder dat er licht verloren gaat.

Stalen loftdeur met ramen

Als je juist voor een moderne uitstraling wilt gaan kun je voor een stalen loftdeur kiezen. Deze kan volledig van staal zijn, maar met ramen erin blijft de ruimte open. Dit is een ideale deur voor een afscheiding tussen woonkamer en keuken bijvoorbeeld.

Loftdeur van gebruikt steigerhout

Gebruikt steigerhout is helemaal hip en kan ook uitstekend als deur gebruikt worden. Het leuke hiervan is dat je alle kanten op kunt met een deur van steigerhout. Je kunt het heel strak houden, maar ook een leuk kleurtje geven. Dat staat hartstikke gezellig in een kinderkamer, bijvoorbeeld.

Loftdeur van eikenhouten vloer

Niet alleen steigerhout kun je goed hergebruiken, ook oude vloeren zijn prima meerdere malen te gebruiken. En als het niet meer als vloer kan, dan wel als deur! Eikenhout geeft een warme uitstraling aan iedere ruimte. Dit staat wel het mooiste als de vloer niet precies dezelfde kleur is, gelukkig kun je eikenhout eenvoudig verven.

Kastdeur met spiegel

Een schuifdeur hoeft natuurlijk niet alleen als afscheiding tussen twee ruimtes gebruikt te worden, maar kan ook prima als deur voor een ingebouwde kast. Mocht dit een kledingkast zijn, dan is het wel zo handig dat er een spiegel op zit. Door een grote spiegel te gebruiken lijkt de ruimte ook meteen een stukje groter.

Oude voordeur als loftdeur

Als je bij een verbouwing ervoor kiest om je oude voordeur te vervangen hoef je deze niet meteen weg te gooien! Een mooie voordeur staat namelijk prachtig als loftdeur, vooral als ie al een leuk kleurtje heeft. Mocht je zelf geen oude voordeur hebben liggen kun je deze ook online kopen.

Paneeldeur

Een (oude) paneeldeur die je wit geschilderd hebt staat mooi in ieder interieur. Het staat namelijk prachtig in strakke, moderne huizen, maar ook in een warm interieur waar wit de boventoon voert. Daarnaast zijn deze deuren eenvoudig te vinden en kun je dit ook gemakkelijk zelf installeren met een schuifdeursysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *