Aan het verbouwen? Vergeet niet de sloten meteen te laten nakijken

Sloten zijn een toegangspoort tot jouw huis. Ze zorgen ervoor dat onbevoegden geen toegang krijgen tot jouw waardevolle bezittingen en ook niet aan de veiligheid van jou en jouw gezin kunnen komen. Bij huissloten lijkt een huis met een versleten of kleine slot vrijwel op een huis zonder slot. Het duurt slechts enkele minuten voor inbrekers om dergelijke sloten te breken, vandaar de dringende behoefte aan vervanging. Wanneer moet je je jouw sloten vervangen?

1. Wanneer je aan het verbouwen bent of renoveren

Niemand wilt in een huis blijven dat niet goed of helemaal niet beveiligd is. Een huis met een slecht slot is niets anders dan een onzeker huis. Controleer altijd de status van jouw sloten om er zeker van te zijn dat ze geen tekenen van zwakte vertonen. Sommige sloten krijgen snel roest en worden zwakker. Als je zo’n slot bezit, is het tijd dat je deze laat zien door een slotenmaker. Zorg er ook voor dat het door een professional is geïnstalleerd voor maximaal effect. Wanneer je verbouwt wordt de ruimte groter, er komt een nieuwe plek bij. Die nieuwe plek moet ook goed beveiligd worden.

2. Wanneer je een nieuw huis hebt

Wanneer je naar een nieuw huis verhuist, is het raadzaam om alle sloten te veranderen, vooral als het huis een vorige eigenaar had. Je weet nooit of de vorige bewoners een reservesleutel hebben en om inbraken te voorkomen, heb je betere en sterkere sloten nodig. Verander niet alleen de buitenste sloten, maar ook die van het interieur, zoals de kasten.

3. Wanneer je nieuwe huisgenoten hebt

Deel je een huis met nieuwe huisgenoten? Voordat je de sleutels aan het nieuw huisgenoot geeft, moet je de sloten veranderen. Je weet nooit of de vorige huisgenoten nog steeds een kopie van de sleutel hebben of niet. De enige manier om de veiligheid van je spullen te garanderen, is zeker door de sloten te veranderen.

4. Na een inbraak

Als er is ingebroken in jouw huis en er met de sloten geknoeid, is er geen excuus om ze niet te vervangen. Of de schade klein was, de kans is groot dat de functionaliteit van het slot kan worden aangetast waardoor het in een later stadium defect raakt. Om het risico van een tweede inbraak te voorkomen, moet je de sloten onmiddellijk vervangen door een erkend slotenmakerbedrijf.

Laat de sloten regelmatig controleren

Hoewel het verliezen van sleutels gebruikelijk is, weet je nooit wie ermee kan eindigen. Sloten bieden bescherming aan jou, jouw gezin en bezittingen. Sloten kunnen verroest raken, kapotgaan etc. Het is normaal dat ze aan slijtage onderhevig zijn. Na verloop van tijd zullen ze hun werk niet meer naar behoren kunnen doen. Het is daarom verstandig om tijdig jouw sloten te laten nakijken door een professional. Meestal vergeet je de sloten te vervangen, wanneer je bezig bent met een renovatie of wanneer je in een nieuw huis bent. Het is best te begrijpen dat de sloten vergeten worden, vanwege hun omvang. Maar ga eens na hoe belangrijk ze zijn. Je raakt heel snel in paniek wanneer je merkt dat je de sleutels van je huis of auto kwijt bent. Hoe erg zal het zijn als je te weten komt dat de sloten allang niet meer voldoen aan de veiligheidsvoorschriften?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *