Aanhangwagen met klep

Een aanhanger met klep. Alle aanhangwagens beschikken toch wel over een klep? Niet alle aanhangwagens hebben een klep, denk bijvoorbeeld aan autotransporters die hebben geen kleppen maar wel oprijplaten. Voor motortrailers geldt hetzelfde. De overige modellen beschikken eigenlijk allemaal over kleppen. Aanhangwagendirect.nl heeft ieder type aanhangwagen met en ook zonder klep. Vaak worden de zijborden van een aanhanger ook een klep genoemd. Welke soorten kleppen zijn er eigenlijk?

Laadklep aan achterzijde

Aanhangwagens met een laadklep hebben als voordeel dat je zware objecten gemakkelijk kunt in en uit kan laden. Vaak is dit een hydraulische laadklep, deze kan je bedienen met een knopje. Een laadklep zit meestal aan de achterkant van de aanhanger een enkele heeft deze klep aan de zijkant.

Aluminium kleppen

Vroeger werden borden gemaakt van hout. Maar tegenwoordig is dit hout vervangen met aluminium. Dit materiaal is erg sterk en is naar verhouding een licht materiaal. Bijna alle borden en kleppen worden gemaakt met aluminium.

Zijdeur in aanhanger

Een zijdeur in een aanhangwagen is natuurlijk alleen maar mogelijk in een grote gesloten aanhangwagen. Deze zijn erg makkelijk vooral als deze bijvoorbeeld wordt gebruikt als een rijdende werkplaats. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een rijdende kantine voor in de bouw of voor de gemeente. Hier zit de deur meestal aan de achterkant.

Aanhangwagen met deksel

Een deksel op een aanhanger? Zeker deze aanhangwagens hebben de mogelijkheid om de bovenkant te kunnen openen. Een model die dit kan is de bagagewagen. Dit type wordt veel gebruikt voor vakantie. Ze zijn namelijk makkelijk in te laden en je kan er ook makkelijk bij. Je kan de lading blijft natuurlijk ook droog onderweg. Bagagewagens hebben ook nog een klep aan de achterkant die naar beneden kan klappen. Er zijn ook gesloten aanhangers waarbij alleen de bovenkant omhoog kan.

Hang en sluitwerk

 Wanneer je aanhanger beschikt over een klep, dan is het hang en sluitwerk natuurlijk cruciaal. Zonder sluitingen kan je natuurlijk niet zoveel beginnen met een klep. Het hang en sluitwerk is erg divers. Met hang en sluitwerk wordt bedoeld:

  • Spansluitingen
  • Haaksluitingen
  • Scharnieren
  • Deur en klepsluitingen

Om de lading goed te kunnen beschermen tijdens het rijden is het fijn om te weten dat de kleppen dicht zitten en ook blijven. Hiervoor is het hang en sluitwerk. Ook heb je nog bevestigingspunten voor spanbanden en netten.

 Gesloten aanhanger

Een gesloten aanhangwagen is ideaal om dingen mee te kunnen vervoeren in slecht weer. Maar bijvoorbeeld ook voor breekbare spullen. Er komt geen wind bij en je kan er dingen makkelijker in vast zetten. Nu zijn er gesloten aanhangwagens die alleen naar de bovenkant open kunnen. Maar er zijn ook aanhangwagens die ook een laadklep aan de achterkant hebben. Deze kan je ook gelijk gebruiken als oprijplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *