Alles wat je moet weten over bestrating

Wil jij jouw tuin of een gedeelte van jouw tuin opnieuw (laten) bestraten? Bij het bestraten van een tuin komt veel kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de bestrating aansluit op de stijl van de tuin en is het tevens van groot belang dat de bestrating geschikt en sterk genoeg is voor dat gedeelte van de tuin. En heb jij zelf geen ervaring met bestraten of heb je twee linkerhanden? Dan is het tevens aan te raden om het bestraten uit te besteden aan een professional. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het bestraten van een tuin.

Verschillende soorten bestrating

Bij het bestraten van een tuin, oprit of terras heb je de keuze uit verschillende soorten bestrating. Sommige van deze bestratingssoorten zijn alleen geschikt voor gedeeltes van de tuin die niet zwaar belast worden, andere soorten bestrating kunnen overal in de tuin gebruikt worden. Ben jij op zoek naar een bestratingssoort met een hoge sierfunctie? Dan kun je het beste kiezen voor keramische tegels, sierbestrating of gebakken bestrating. Heeft de bestrating vooral een praktische functie en moet deze bestand zijn tegen zware belasting? Dan zijn betontegels de beste keuze.

Verschillende legverbanden

Niet alleen op het gebied van bestratingssoorten is het aanbod groot, ook op het gebied van legverbanden is de keuze groot. Voor legverbanden geldt, net als voor soorten bestrating, dat niet elk legverband geschikt is voor bepaalde delen van de tuin. Zo kun je voor het bestraten van een oprit het beste geen gebruik maken van een halfsteensverband of blokverband, maar zijn deze legverbanden juist wel erg geschikt voor het bestraten van een terras of tuinpaden. De meest geschikte legverbanden voor opritten en andere delen van de tuin die zwaar belast worden, zijn het elleboogverband, het visgraatverband en het keperverband.

Lang genieten van mooie bestrating met behulp van een stratenmakersbedrijf

Wil jij lang genieten van mooie bestrating? Dan is het aan te raden om de hulp van een ervaren stratenmakersbedrijf in te schakelen. Een stratenmakersbedrijf weet precies hoe ze allerlei soorten bestrating op de juiste manier moeten aanleggen. Van het bestraten van opritten tot het bestraten van een terras, geen klus is voor hen te groot. Door bestraten uit te besteden aan een professional weet je bovendien zeker dat jouw bestrating op de juiste manier wordt aangelegd en mag je er van uitgaan dat de bestrating van hoge kwaliteit is, zodat jij er jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *