Alles wat je moet weten over een vloercoating

Ben jij op zoek naar een sterke vloer met een tijdloze, strakke uitstraling? Dan is een vloercoating iets voor jou. Een vloercoating is een coating die over een bestaande beton- of cementvloer wordt aangebracht. Een vloercoating kent veel voordelen en kan in allerlei situaties worden toegepast. Van woningen tot zakelijke ruimtes en openbare gebouwen, voor elke situatie is een passende vloercoating verkrijgbaar. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je alles wat je moet weten over een vloercoating.

Over vloercoatings

Een vloercoating is een coating die speciaal ontwikkeld is om beton- of cementvloeren te beschermen tegen slijtage en om deze vloeren een mooiere uitstraling te geven. Een vloercoating wordt als een dunne beschermlaag over een bestaande vloer aangebracht, waardoor de vloer een glad oppervlak en een verzorgde uitstraling krijgt. Vloercoatings worden gemaakt van een thermisch hardende epoxy en een verharder. De vloercoating wordt als vloeistof over de vloer gegoten en gelijkmatig verdeeld, waarna de vloer moet uitharden. Als de vloer eenmaal uitgehard is kan je onbezorgd genieten van een prachtige, sterke vloer die zeer goed bestand is tegen intensief gebruik.

De voordelen

Een vloercoating kent veel voordelen. Zo beschermt een vloercoating niet alleen jouw bestaande vloer tegen beschadigingen en slijtage, met een vloercoating kan je een oude of rommelig ogende beton- of cementvloer in een handomdraai een prachtige uitstraling geven. Vloercoatings hebben een hoge hardheid en zijn ijzersterk, waardoor ze intensief belast kunnen worden, slag-, stoot- en slijtvast zijn, geen water door laten en zelfs chemische middelen geen probleem vormen. Dankzij de hoge hardheid en het gladde, naadloze oppervlak kunnen vloeren met een vloercoating eenvoudig schoongemaakt worden, waardoor ze ook uitstekend toegepast kunnen worden in ruimtes met hoge eisen op het gebied van hygiëne. Van woningen tot zakelijke ruimtes en openbare gebouwen, een vloercoating is geschikt voor allerlei situaties. Dankzij de lange levensduur zijn vloercoatings een duurzame investering waar jij jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

Waar kan een vloercoating worden toegepast?

Dankzij de lange lijst met voordelen, de hoge hardheid en de prachtige, tijdloze uitstraling kan een vloercoating nagenoeg overal worden toegepast. Van scholen, kerken en verzorgingstehuizen tot magazijnen, laboratoria en showrooms, een vloercoating is geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Omdat vloercoatings verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende kleuren en stijlen is er voor elke situatie een passende variant verkrijgbaar. Kleine ruimtes kan je zelf van een vloercoating voorzien, maar voor grotere ruimtes of hele gebouwen kan je beter de hulp inroepen van een vloercoatingspecialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *