Als zzp’er thuis aan het werk? Bespaar eenvoudig op je kosten

In Nederland registreren steeds meer mensen zich als zelfstandig ondernemer. Of het nu als klusjesman, financieel adviseur of sportinstructeur is, voor jezelf werken wordt alsmaar populairder. Als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan, betekent ook dat je een plek nodig hebt waar je kunt werken. Je kunt hiervoor op zoek naar een geschikte werkruimte, maar ook in je eigen huis werken wordt ook vaak gekozen. Beroepen waar je thuis aan een bureau en een laptop met internetverbinding kunt werken, komen steeds vaker voor. Als je thuis werkt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om makkelijk op je kosten te besparen. Wij nemen een aantal van deze tips met je door.  

Bespaar op je internet- en belkosten

Als ondernemer kun je waarschijnlijk niet zonder internet en een telefoon. Thuis kun je waarschijnlijk gewoon gebruik maken van de internetverbinding van je eigen provider. De kosten hiervan kun je van de belasting aftrekken, omdat je deze ook zakelijk gebruikt. Bovendien kun je zakelijke telefoongesprekken ook via de internetverbinding voeren. Hierdoor hoef je geen duur telefoonabonnement af te sluiten. Diensten die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Skype en de belfunctie van Whatsapp. 

Collectieve inkoop

Als zelfstandig ondernemer kun je je aansluiten bij verschillende ondernemerscollectieven. Deze collectieven bieden je onder andere de kans om tegen een gereduceerde prijs spullen aan te schaffen die je nodig hebt voor je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan kantoorartikelen. Ook is het mogelijk om op een slimme manier de inkt van je printer in te kopen of via een verzekeringsmaatschappij collectiviteitskorting te krijgen op een verzekering. Als je deze voordelen goed in kaart brengt, dan kan dit zomaar een besparing van tientallen euro’s per jaar opleveren. Een ondernemerscollectief kan je meer vertellen over alle voordelen die er jaarlijks te behalen zijn. 

Werk duurzaam en voordelig

Als je veel met elektrische apparatuur werkt is het aan te raden om goed naar het energielabel te kijken. Een product met een A-label verbruikt namelijk veel minder energie dan een apparaat met een hoger label. Dat zorgt niet alleen voor een duurzame manier van werken die goed voor het milieu is, het zorgt voor een verlaging van je kosten. Hoe minder energie je namelijk verbruikt, hoe lager de kosten op je energierekening zullen zijn. 

Het starten als zelfstandig ondernemer is voor velen een grote stap. Niet alleen spannend omdat je helemaal op jezelf aangewezen bent, ook financieel is het voor velen een flinke stap. Met een aantal kleine besparingen kun je er echter al voor zorgen dat je een voordelige start maakt. Want zeker in het eerste jaar als zelfstandig ondernemer geldt; elke euro die je kan verdienen is mooi meegenomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *