Aluminium kozijnen voor ramen en deuren

Aluminium kozijnen voor ramen en deuren

Er zijn verschillende opties wanneer je voor aluminium kozijnen kiest. Aluminium kozijnen hebben soms de voorkeur vanwege de uitstraling ten opzichte van kunststof kozijnen. Dezelfde technieken worden hier toegepast op aluminium kozijnen. De technische aspecten, het unieke design en de gebruiksvriendelijkheid van aluminium kozijnen maken het een interessante keuze die kan passen bij jouw huis. Het is kwalitatief in ieder geval een stevige keuze.

Technische aspecten

De aluminium kozijnen zijn milieuvriendelijk en hebben een lange levensduur. In elke variant zijn ze voorzien van duurzame coatings. Dit kan gaan om klasse 1 of 2. Klasse 2 is uiteraard hoger. De coatings hebben sowieso een klasse 1 certificering. Bij de Smart Colours gaat het om een klasse 2 coating. Deze is bestand tegen zwaardere weersomstandigheden. Bijvoorbeeld de invloeden die aan de kust meer aanwezig zijn dan in het binnenland. Omdat de dichtingen tijdens de productie worden aangebracht, zijn de kozijnen beter op het gebied van wind- en waterdichtheid.

Designs

Alle RAL-kleuren zijn mogelijk voor aluminium kozijnen. Deze kun je dus geheel zelf kiezen. Zo staan de kozijnen bij ieder interieur of exterieur op hun best naar jouw smaak. Er zijn verschillende designs voor de kozijnen beschikbaar. Met of zonder randen bijvoorbeeld en met of zonder uitstekende delen. Het is dus aan jou wat jij het mooist vindt. Ook zijn de designs er in verschillende diktes. Je kunt zo zelf bepalen of je dikkere of smallere kozijnen wil.

Gebruiksgemak

Met speciale technologie wordt voorkomen dat de kozijnen vervormen door temperatuurverschillen. Dat is wel zo prettig. Zo klemmen je deuren of ramen in geen enkel seizoen. Daarnaast zit het beslag verborgen om de kozijnen zo gemakkelijk mogelijk schoon te kunnen houden. Dit geldt ook voor de afwatering. Alles zit verborgen en daardoor hoef je niet in groeven schoon te maken. Daarnaast is het beslag gebruiksvriendelijk bij deze aluminium kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *