Automatische huisdierluiken versus slimme huisdierluiken

Voorbij zijn de dagen dat het standaard handmatige hondenluik de enige keuze was voor eigenaren van gezelschapsdieren. Nu zijn er allerlei soorten luiken voor huisdieren die variëren in grootte, stijl en functie. Een van de meest populaire nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de dierenluiken is het elektronische huisdierluik: het gaat alleen open voor uw huisdier door de door de dierenarts geïmplanteerde microchip, magnetische sleutel of RFID-tag (Radio Frequency Identification) die aan hun halsband wordt gedragen, te scannen.

Niet alle elektronische huisdierluiken zijn echter hetzelfde. Een veelgestelde vraag die we krijgen gaat over het verschil tussen automatische hondenluiken en slimme hondenluiken. Beide vallen onder de categorie elektronische huisdierluiken, ontgrendelen wanneer ze een RFID-halsband, magnetische sleutel of microchip voelen, maar variëren in functionaliteit.

De keuze tussen een automatisch en slim hondenluik is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Het type huisdier (en) dat u heeft: hond, kat, beide?
  • De grootte van uw huisdier
  • De functionaliteit die u zoekt (comfortabel gebruik, beestjes buiten houden, selectieve invoer)

Hier gaan we de belangrijkste verschillen tussen automatische en slimme hondenluiken opsplitsen, zodat u kunt beslissen welke het beste is voor uw huis.

Automatische huisdierluiken:

Net als de meeste elektronische huisdierluiken, detecteert een automatisch kattenluik een magnetische of een ander soort sleutelhanger die om de nek van uw huisdier wordt gedragen om te ontgrendelen. Ze verschillen van slimme huisdierluiken doordat ze een magnetische sleutel gebruiken om te ontgrendelen (in plaats van RFID of microchip). Eenmaal ontgrendeld, gaat de gemotoriseerde klep naar boven open om uw huisdier door te laten.

Omdat automatische huisdierluiken de noodzaak om door een luik te duwen elimineren, zijn ze ideaal voor timide of jichtige huisdieren die worstelen met standaard huisdierluiken. Hier is ons favoriete automatische huisdierluik:

High Tech Power Pet automatische deurmontage

Het High Tech Power Pet is een automatisch huisdierluik dat een ultrasone halsband-sleutel detecteert die om de nek van uw huisdier wordt gedragen om te ontgrendelen en op te tillen, zodat uw huisdier (en alleen uw huisdier!) Kan komen en gaan.

Het is belangrijk op te merken dat, omdat de deur bij uw huisdier langzamer omhoog gaat dan bij een traditioneel luik waar ze zelf doorheen duwen, er wat meer tijd is voor huisdieren die u binnen probeert te houden om naar buiten te glippen. Als dit het geval is, is een slim huisdierluik waarschijnlijk een betere optie voor u, afhankelijk van de grootte.

De High Tech is ook het enige elektronische huisdierluik dat beschikbaar is voor grotere huisdieren (terwijl alle andere elektronische huisdierluiken alleen werken voor katten en kleine honden). Zorg ervoor dat u uw huisdier meet!

Hoewel deze deur niet beschikt over enkele functies van andere elektronische huisdierluiken, zoals een timerinstelling, kunt u een timer aan het High Tech Pet Door toevoegen als een doe-het-zelf-project.

Slimme huisdierluiken

De categorie “slimme huisdierluiken” kan variëren van een elektronische deur met RFID-detectie tot een deur met microchip die verbinding maakt met uw telefoon! Slimme huisdierluiken verschillen echter allemaal van automatische huisdierluiken doordat ze een stijve klep hebben waar het huisdier doorheen moet drukken als het eenmaal is ontgrendeld, in plaats van voor ze op te staan.

Over het algemeen hebben slimme huisdierluiken meer vergrendelings- en bedieningsfuncties dan automatische huisdierluiken en werken ze het beste voor katten en kleinere honden. Hier zijn enkele “slimme” opties waar we van houden:

Microchip-huisdierluik met SureFlap

De SureFlap-microchip scant de unieke, door een dierenarts geïmplanteerde microchip van uw huisdier om de klep te ontgrendelen zodat ze erdoorheen kunnen drukken (of een RFID voor huisdieren die nog niet zijn gechipt). Met deze deur kunnen huisdieren naar buiten, maar alleen diegenen met geprogrammeerde microchips of RFID-tags kunnen weer naar binnen.

Als u op zoek bent naar een deur die beide kanten op scant om bepaalde huisdieren binnen te houden en andere naar buiten te laten, is het SureFlap Dualscan-huisdierluik een geweldige optie (bonus: het is volledig wasbeerbestendig!).

PetSafe elektronische slimme deur

Deze deur van Petsafe is een andere goede optie om te beperken welke huisdieren toegang hebben tot de deur. Het heeft geen scantechnologie voor microchips zoals de SureFlap, maar scant alleen naar RFID-halsbandsleutels. Het vergrendelingssysteem houdt wasberen buiten en stelt u in staat te kiezen welke huisdieren mogen komen en gaan.

SureFlap Microchip Huisdierluik Connect

De SureFlap Connect is ongetwijfeld het slimste huisdierluik op de markt en koppelt aan de Connect Hub (apart verkrijgbaar), zodat u het huisdierluik rechtstreeks vanaf uw telefoon, tablet of pc kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *