Barbecueën in de tuin? 6 Tips die je niet mag missen!

Wat is nu lekkerder dan om te barbecueën in de tuin. Lekker een goed glas drinken erbij en wat lekkers op de grill. Het is smullen. We geven graag verschillende tips om het nog mooier, beter en gemakkelijker te maken. Uiteindelijk moet het een feest zijn voor iedereen. Laten we snel van start gaan.

Mag barbecueën wel?

Het is natuurlijk goed om geen problemen met de gemeente te krijgen. Als we de regels erop naslaan dan mag het maken of stoken van een vuur in de openlucht niet. Voor de barbecue is er echter een uitzondering. Het maken van een vuur om te koken mag namelijk wel. Natuurlijk mag het geen brandgevaar opleveren. Het is dus belangrijk om goed te kijken waar de barbecue komt te staan. Zet hem niet te dicht bij de haag of ander brandbaar materiaal. Zeker als het droog is kan er snel vuur ontstaan.

De barbecue op de juiste plek zetten

Denk goed na waar de barbecue komt te staan. Zet de barbecue stabiel neer. Kijk ook hoe de wind staat. Zet de barbecue op zo’n manier neer dat de buren geen last van de rook hebben. Zet de barbecue niet onder een partytent neer. Daarnaast is het belangrijk om de barbecue niet in de buurt van brandbare voorwerpen te zetten. Denk aan de heg of een doos vol met papier. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voorkomen is beter dan genezen. Zet de barbecue op een windvrije plek in de schaduw.

Gas, kolen of houtskool?

Wanneer er gebarbecued wordt is er altijd de vraag wat de beste barbecue is. Is het houtskool, kolen of gas? Voor de gezondheid en het gemak is de barbecue op gas de beste optie. Het kan echter zijn, dat er een specifieke voorkeur is voor houtskool of briketten. We snappen dit wel. De smaak van het vlees moet echt naar de barbecue smaken. De smaak is vaak niet te evenaren als er geen houtskool of briketten in de barbecue liggen.

Zorg voor voldoende vlees

Het is belangrijk om voldoende vis, vlees en ook kip te hebben. Door te zorgen voor een breed assortiment van vlees zal iedere barbecue slagen. Iedereen kan zelf wat op de barbecue doen wat ze lekker vinden. Er zijn complete pakketten te koop. Klik hier om er meer over te lezen. Wanneer er vegetariërs zijn is het belangrijk om hier ook rekening mee te houden. Er zijn veel vleesvervangende lekkernijen welke ook op de barbecue kunnen. Bewaar alles dicht bij de barbecue op een koele plek. Als het kan is het goed om het vlees in de koelkast te leggen tot het gebruikt wordt.

Lekkere drankjes, salades en sauzen

Naast het vlees is het goed om te zorgen voor voldoende koele drankjes. Een barbecue zonder een lekker glas koude witte wijn of een biertje is natuurlijk niet compleet. Ook een lekker glas frisdrank of een goed glas water hoort erbij. Daarnaast is het fijn om wat stokbrood te hebben en de meest heerlijke sauzen. De sauzen maken het vaak helemaal af. Een heerlijke saté saus over de kipspies of de ossenhaas is genieten geblazen. Daarnaast is het heerlijk om groene salades en aardappelsalades te hebben. 

Geniet van het eten

Het is belangrijk om van iedere hap volop te genieten! De hoeveelheid doet er niet toe als het echt lekker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *