Besparen doe je met deze 4 tips

Tegenwoordig is leven best duur. Er worden veel vaste kosten gemaakt aan verzekeringen, hypotheek, belastingen, gas, water, licht en goede doelen. Daarbij komen nog abonnementskosten van bijvoorbeeld de sportschool, telefoon, tijdschriften, Spotify of Netflix. Als laatste heb je nog kosten aan boodschappen en leuke dingen die je graag wil doen. Bij elkaar opgeteld komt dit neer op een behoorlijk prijskaartje. Daarom lees je in deze blog 4 tips hoe je kan besparen op de kosten!

1. Goede isolatie

Om de vaste lasten iets naar beneden te halen is het slim om te investeren in spouwmuurisolatie. De aanschaf van de isolatie kost natuurlijk veel geld, maar door de jaren heen ga je hierdoor besparen op de vaste lasten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je de aanschafkosten weer terugverdient en daarna minder vaste lasten hebt. Want door een goede isolatie, verliest een woning geen warmte en hoeft er dus minder gestookt te worden. 

2. Online boodschappen doen

Door online boodschappen te doen kan je een hoop geld besparen op de boodschappen. In de supermarkt ben je namelijk sneller geneigd om spullen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit komt omdat de supermarkten er alles aan doen om je met zoveel mogelijk naar buiten te laten gaan. Online heb je dit een stuk minder. Hier typ je alleen in welke boodschappen je nodig hebt en die bestel je. Daardoor voorkom je uitgave van dingen die je eigenlijk niet wil kopen.

3. Delen, delen, delen!

Een andere tip om te besparen op je abonnementskosten is door ze te delen met familie of vrienden. Neem samen een abonnement op de sportschool, deel een Netflix account en luister samen naar Spotify. Het zijn kleine dingen, maar het zorgt er wel voor dat de maandelijkse kosten dalen.

4. Dakbedekking

Bij de eerste tip werd al gesproken over goede isolatie in de muren. Maar het is ook belangrijk dat er geen warmte kan ontsnappen via het dak. Laat daarom eens een dakdekker kijken hoe goed het dak is geïsoleerd. Wie weet kan je op deze manier ook nog kosten besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *