Besparen op kosten door een zwembadoverkapping

zwembadoverkapping

Als je in Nederland het hele jaar door wilt kunnen zwemmen is het noodzakelijk om het water bij te verwarmen. Vooral in de winterperiode kunnen de kosten om het water op een aangename temperatuur te houden behoorlijk oplopen. Daarnaast verdampt er zo veel water dat je verplicht bent om het water continu bij te vullen en opnieuw te verwarmen. Een zwembadoverkapping biedt een eenvoudige oplossing om te besparen op de stookkosten. Dankzij een zwembadoverkapping wordt het water al snel 10 graden warmer dan zonder overkapping. Met een zwembadoverkapping kun je dus behoorlijk besparen op de stookkosten.

Gratis opwarming dankzij de zon

De meeste zwembadoverkappingen worden gemaakt van een materiaal dat er voor zorgt dat er onder de overkapping een subtropisch klimaat ontstaat. Dankzij het gebruik van speciaal glas zal het water onder de overkapping opwarmen door middel van zonlicht. Je hoeft het water dus veel minder te verwarmen met behulp van een verwarmingselement en dat scheelt enorm in de stookkosten. Bovendien wordt UV straling door de overkapping gefilterd en kun je veilig zwemmen zonder hinder te ondervinden van schadelijke UV straling.

Minder water bijvullen dankzij een overkapping

Een overkapping zorgt er dus voor dat je minder hoeft bij te verwarmen met een verwarmingselement, maar een overkapping zorgt er ook voor dat er minder water zal verdampen. Wanneer er veel water verdampt, ben je genoodzaakt om het zwembad aan te vullen met koud water. Dit koude water moet uiteraard weer opnieuw verwarmt worden. Wanneer er minder water verdampt, hoef je ook minder water opnieuw op temperatuur te brengen en dat scheelt weer in de stookkosten. Bovendien bespaar je met een overkapping dus ook water.

Met een zwembadoverdekking ben je dus minder tijd kwijt aan het bijvullen van je zwembad en bespaar je bovendien veel geld. Het water heeft bovendien het hele jaar door een veel aangenamere temperatuur en aan het einde van het jaar profiteer je ook nog eens van een veel lagere energierekening. En dat alles dankzij de investering in een zwembadoverkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *