Bomen plaatsen in je tuin

Een boom is niet alleen een prachtig gezicht in je tuin, maar hiermee kan je ook alle seizoenen goed volgen in je tuin. Je ziet niet alleen het uitlopende blad, de bloei, de herfstkleuren, de vruchten, maar ook de kale takken wanneer de bladeren afvallen in de herfst en uiteindelijk helemaal kaal zijn in de winter.

Voor elke tuin is er wel een boom die geschikt is voor jouw tuin. Bomen worden ingedeeld in drie verschillende groottes. Dit om te zorgen dat jij gemakkelijk de juiste boom voor jouw tuin kan kiezen. Zoek een boom die past bij de grootte van jouw tuin, heb je een kleine tuin ga dan ook voor kleinere boom en dit geldt ook voor een middelgrote en grote tuin. Met de eerste grootte worden de bomen bedoeld die hoger zijn dan 15 meter, deze zijn bedoeld voor in een bos, park of langs de weg. Dus niet geschikt voor in jouw tuin.

De tweede grootte bomen zijn bomen die 10 tot maximaal 15 meter hoog zijn. Dit zijn bomen die geschikt zijn voor in een tuin. Deze bomen kan je het beste plaatsen in een middelgrote of grote tuin. Dit zijn bomen zoals de berk, de beuk of de lijsterbes.

Daarnaast heb je ook nog de derde grootte. Dit zijn bomen die 6 tot maximaal 10 meter hoog zijn. Deze bomen zullen ook in de meeste tuinen staan. Dit zijn voornamelijk wat lagere bomen zoals bolbomen, bloeiende bomen en leibomen. Hiervoor wordt vaak in het begin gekozen, omdat deze bomen niet al te hoog worden en een vorm van privacy geven. Ook worden deze vaak naast bloemen en planten geplaatst om afwisseling te creëren. 

Ben jij benieuwd wat voor boom het beste geschikt is voor jouw tuin? Kijk dan eens op buitengevoel.com en misschien staat hier wel de juiste boom voor jou bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *