Budgetteren, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Budgetteren is het proces van het maken van een plan om je geld uit te geven. Dit uitgavenplan wordt een budget genoemd. Met het opstellen van dit uitgavenplan kun je van tevoren bepalen of je genoeg geld hebt om de dingen te doen die je moet of wil doen.

Wat is budgetteren?

Het is een belangrijk plannings- en prognoseproces om je te helpen het geld te beheren door je uitgaven in evenwicht te brengen met je inkomsten. Budgetteren is eenvoudigweg het balanceren van de uitgaven met de inkomsten. Als ze niet in evenwicht zijn en je besteedt meer dan je hebt, krijg je problemen. Veel mensen realiseren zich niet dat ze meer uitgeven dan verdienen en zij raken daardoor elk jaar dieper in de schulden. Als je niet genoeg geld hebt om alles te doen wat je zou willen doen, dan kun je dit planningsproces gebruiken om je uitgaven te prioriteren en je geld te richten op de dingen die voor jou het belangrijkst zijn. Dit kan je het beste doen met de Budgetteren App van Dyme.

Waarom is budgetteren zo belangrijk?

Omdat budgetteren via de app van Dyme je in staat stelt om een uitgavenplan te maken voor je geld, ervoor zorgt dat je altijd genoeg geld hebt voor de dingen die je nodig hebt en de dingen die belangrijk voor je zijn. Het volgen van een budget of uitgavenplan zal je ook uit de schulden houden of je helpen om je een weg uit de schulden te werken als je op dit moment in de schulden zit.

Hoe zit het met forecasting?

Als je eenmaal je eerste budget hebt gemaakt en het in gebruik hebt genomen krijg je een goed gevoel, omdat je de financiën op orde kan houden. Daarna wil je misschien je uitgavenplan of budget voor 6 maanden tot een jaar in kaart brengen. Door dit te doen kan je eenvoudig voorspellen welke maanden financieel krap kunnen zijn en in welke je extra geld zal overhouden. Dit wordt met de budgettering app van Dyme erg overzichtelijk en makkelijk. Je kunt dan op zoek gaan naar manieren om de hoogte- en dieptepunten in je financiën te egaliseren, zodat de zaken beter beheersbaar en aangenamer worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *