Combineer naar hartenlust verschillende muurdecoratie in je huiskamer!

woondetective interieur

Kan jouw woonkamer ook wel een oppepper gebruiken? Gelukkig zijn er veel manieren en ideeën om je interieur op te fleuren. Uiteraard kun je voor accessoires gaan zoals sierkussens, geurkaarsen, een mooie lamp of een kleedje enzovoorts, maar wist je dat je ook eindeloos aan de slag kunt met het decoreren van de muren? Verschillende soorten muurdecoraties zijn bijvoorbeeld erg geschikt als je muren een effen kleur hebben. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel geven we een aantal tips zodat jij ook kunt beginnen met wanddecoratie!

Kies schilderijen uit

De eerste tip die we met jullie willen delen, is het ophangen van leuke schilderijen. Kies bijvoorbeeld voor een groot schilderij als een echte eyecatcher, maar het is ook een leuk idee om meerdere kleinere schilderijtjes bij elkaar op te hangen. Maak bijvoorbeeld een collage van foto’s die je afgedrukt hebt op aluminium, plexiglas, canvas of hout. Ieder materiaalsoort heeft weer zijn eigen charme. Verder is het ook mogelijk om met kleuren te spelen door bijvoorbeeld voor contrasterende kleuren of juist een bepaald kleurpalet te kiezen. Qua lijsten valt er natuurlijk ook heel wat moois te kiezen, want er zijn ontelbaar veel soorten, formaten en designs schilderijlijsten te koop.

Budgettip: posters

Vind je echte schilderijen toch een beetje te duur en ben je dus op zoek naar een goedkopere optie? Kies dan voor posters, want posters kun je in allerlei afbeeldingen en ontwerpen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een mooie foto, maar motiverende en inspirerende teksten en woorden behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Speel met (a)symmetrie bij het ophangen van posters door af te wisselen tussen verschillende formaten.

Tapijt als muurdecoratie

Tapijten zijn oorspronkelijk bedoeld om als een vloerkleed gebruikt te worden, maar tegenwoordig kun je ze ook aan je wand bevestigen! Tapijten aan de muur maken van je woonkamer een eigentijdse en creatieve ruimte. Vooral als je een grote muur hebt, is het gaaf om een groot tapijt op te hangen, maar een klein tapijtje op een kleinere muur staat ook enorm leuk. Tapijten komen in allerlei formaten, kleuren en designs, dus kijk goed rond wat er leuk bij jouw interieur zou passen.

Servies aan de muur

Het ophangen van servies aan je muur is misschien een aparte manier van muurdecoratie, maar is ook zeker mogelijk! Het zorgt namelijk voor een lekker speelse uitstraling en als je verschillende kleuren en vormen servies met elkaar combineert, creëer je een unieke look. Verder kun je ook spelen met verschillende kleuren servies en mixen en matchen tot je een leuk geheel krijgt. Let er wel goed op dat je het servies goed aan je muur bevestigt, want ondanks dat scherven geluk brengen, is het toch vervelend om deze op te moeten ruimen als ze van de muur stukvallen op de grond.

Fotolijstjes ophangen

Wil je van je muur echt een persoonlijk kunstwerk maken? Hang dan mooie fotolijstjes op! Fotolijsten kun je in 1001 vormen, formaten, kleuren en ontwerpen kopen, dus de mogelijkheden zijn eindeloos te noemen. Heb je bijvoorbeeld portretfoto’s of familiefoto’s? Doe deze dan in een mooie fotolijst naar keuze en geef je muur zo een persoonlijke touch. Je zal dan iedere keer weer terugdenken aan dat ene leuke moment toen de foto gemaakt werd! Natuurlijk kun je voor zwart-wit foto’s kiezen als je graag wat meer rust in je woonkamer wilt creëren, maar als je foto’s van een mooie en bijzondere reis hebt, dan is het misschien juist leuk om deze in kleur te laten afdrukken. Wil je een speelse look aan de muur? Hang dan allerlei ingelijste foto’s die verschillen in vorm, kleur en formaat bij elkaar! Kortom, met fotolijstjes kun je naar hartenlust decoreren en er jouw persoonlijke muurdecoratie mee creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *