Creëer de perfecte thuiswerkplek!

Het Coronavirus zorgt ervoor dat we massaal steeds vaker thuiswerken. Of mensen die thuiswerken nu productiever zijn of niet is onduidelijk. Sommige bedrijven zijn van mening dat hun personeel productiever is als zij thuiswerken omdat er minder ‘social talk’ is. Andere daarentegen vinden dat hun personeel minder kan sparren en daardoor minder creatief en energierijk zijn (aldus Steve Jobs). De laatste tijd hadden bedrijven weinig keus, het was immers niet toegestaan om met grote groepen mensen in één ruimte te zijn. Wij geven hieronder een aantal belangrijke tips wat thuiswerken een stuk aangenamer & functioneler maakt!

Kies voor een goed bureau

Je werkt het meest prettig als je een goede houding aanneemt tijdens het thuiswerken. Dan is een bureauhoogte en een goede stoel essentieel. Dit voorkomt rugklachten en zorgt dat je niet vermoeid raakt. Een goede bureaustoel heeft armleuningen zodat je armen ontspannen op de leuning liggen in een hoek van 90 graden. Ons advies is ook dat je je voeten plat en stevig op de grond houdt. Het voordeel van thuiswerken is dat je lekkere comfortabele kleding kunt dragen wat niet strak is. Sommigen werken zelf in hun damesbadjas of herenbadjas het prettigst. Dat kan allemaal als je binnenshuis werkt. Dat is een voordeel!

Zorg voor voldoende daglicht in de ruimte waar je werkt

Om voldoende energie te hebben en goed fit te blijven is licht essentieel. Het is altijd belangrijk, maar tijdens het thuiswerken misschien nog wel meer. Dan blijf je namelijk scherp. Het beste is om je bureau te plaatsen in de buurt van het raam voor natuurlijk dag- of zonlicht. Lukt dat niet en werk je ook wel eens in de avonduren, zorg dan dat je een lamp of ledverlichting aan doet.

Werk overzichtelijk en geordend

Je werkt het prettigst als je overzicht hebt. Dat maakt thuiswerken ook effectiever. Shop bij een kantoorhandel alles wat je nodig hebt zodat je alles bij de hand hebt. Denk hierbij aan pennen, post-its, een things to do boekje  en een schrijfblok etc.

Zorg voor gezelligheid & inspiratie

De beste resultaten behaal je als je happy bent. Zorg dat je niet in een te steriele kamer bent en als je van muziek houdt zet je natuurlijk lekker de radio aan. Houd je van dropjes? Dan is een snoeppot onmisbaar!

Thuiswerken is leuk & effectief met bovenstaande tips. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *