Cv onderhoud

Een cv-ketel is een dure aangelegenheid en het is vervelend wanneer deze er ineens mee ophoudt. Niet alleen zit u dan ineens in de kou en kunt u enkel koud douchen, het betekent ook dat u weer moet gaan investeren in een nieuwe cv-ketel! Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden om de ketel regelmatig te laten controleren door een monteur. Vaak heeft u de mogelijkheid om een service contract of abonnement af te sluiten bij de leverancier van de cv-ketel. Hierdoor heeft u het recht op een controle elke 2 jaar, waarbij goed wordt gekeken naar de verschillende onderdelen van uw cv-ketel. Vooral de veel voorkomende problemen worden extra onderzocht en eventueel opgelost. Hierdoor is uw cv-ketel altijd up-to-date en op zijn effectiefst. 

Hoe vaak dient een cv-ketel onderhouden te worden?

Cv onderhoud dient regelmatig te worden uitgevoerd, om de levensduur en de veiligheid van het apparaat te kunnen waarborgen. Het is aanbevolen om elke 2 jaar een controle te laten doen door een monteur. Hierdoor blijven alle onderdelen van de cv-ketel op onderhouden en kunnen problemen tijdig worden gevonden en opgelost. Vaak zijn dergelijke problemen namelijk niet zelf te vinden en ook niet direct merkbaar. Echter, na verloop van tijd kunnen dergelijke problemen zorgen voor enorme schade aan de ketel zelf of de direct omgeving. Hierbij zijn ernstige lekkages en brand de grootste risico’s.

Wat zijn de meest voorkomende problemen?

Er zijn een aantal bekende problemen van cv-ketels die het meest voorkomen. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit of het merk van uw ketel. Het heeft te maken met het feit dat dit vaak de plekken zijn die het meeste te verduren krijgen. Zo zijn de warmtewisselaar en de isolatieplaten bijvoorbeeld twee elementen die veel te verduren krijgen en dan ook het meest onderzocht dienen te worden. Een beschadigde isolatieplaat zorgt namelijk dat uw cv-ketel minder effectief gaat werken, waardoor uw energierekening enorm omhoog kan gaan. Daarnaast kan ook de buitenkant van de ketel warm worden of kan er brand ontstaan.

Ook gebeurt het nu en dan dat de leidingen gaan lekken. Dat is in kleine hoeveelheden in principe geen probleem, maar het op termijn erger worden en zorgen dat de gehele cv-ketel begint te roesten. Hierdoor kan de ketel niet alleen stoppen met werken maar kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. 

Cv-ketels vergelijken

Voor u een goede cv-ketel aan gaat schaffen, is cv-ketels vergelijken erg belangrijk. Hierbij dient u te kijken naar de grote van de ketel, de gegeven warmte en natuurlijk de prijs. Hierbij is het belangrijk om goed advies in te winnen van de expert. Hierdoor vindt u namelijk niet alleen een passende cv-ketel, maar kunt u ook kijken naar de verschillende mogelijkheden die hierbij van toepassing zijn. Zo kunt u denken aan een tweejaarlijkse check en een gratis monteur bij problemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *