Daglicht creëren door LED verlichting

Daglicht is voor alle levende organismen van belang. Het beïnvloed het biologisch ritme van mensen, dieren en planten.

Daglicht

Mensen kunnen niet direct licht zien. Het enige wat mensen van licht zien is de bron en het vlak waar het licht op wordt gereflecteerd. Wanneer het een koude winterdag is geeft het licht een blauwige kleur terwijl bij een warme zomerdag het licht roder van kleur is.

Licht heeft ontzettend veel effect op ons, want zodra het buiten donkerder wordt zitten we minder lekker in ons vel waardoor mensen ook sneller verzuimen op hun werk. Ziekteverzuim heeft daardoor echt iets te maken met de seizoenen, in de herfst en winter melden zich meer mensen zich ziek dan in de lente en zomer. Door daglicht te creëren zorg je ervoor dat je biologische patroon wordt doorbroken waardoor je beter in je vel zit en waardoor je uiteindelijk vrolijker bent en meer energie hebt.

Daglicht kan gecreëerd worden en dit kan je het beste doen met LED lampen, omdat deze veel energie zuiniger zijn dan de ouderwetse gloeilampen.  Hierdoor draag je direct een steentje bij aan het klimaat. Een gloeilamp heeft ongeveer 1000 branduren terwijl een LED lamp 35.000 tot 50.000 branduren heeft. Doordat deze lampen veel langer meegaan hoef je ze ook minder vaak te vervangen waardoor je ook minder verpakkingsmaterialen gebruikt.  Je hebt veel verschillende soorten LED armaturen, kijk eens hier welke mogelijkheden er verder allemaal zijn. Belangrijk op het moment dat je voor een daglicht lamp kiest is dat de lamp geen blauw/wit licht afgeeft, maar een warmere kleur zoals rood/geel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *