Dakschade na een zware storm oplossen

dak onderhoud

In de herfst kun je te maken krijgen met een ernstige storm rondom je woning. Tijdens de storm kunnen steentjes en takken tegen de dakbedekking van je woning worden geslagen, met alle gevolgen van dien. Als gevolg van deze takken en steentjes kunnen er bijvoorbeeld kleine barstjes in een bitumen dakbedekking ontstaan! Ook kunnen er, in het geval van een schuin dak met dakpannen, pannen van je dak waaien. In veel gevallen zal je de pannen na de storm kapot op de grond terugvinden. Het is belangrijk om de kapotte dakpannen zo snel mogelijk te vervangen, om lekkages onder je dakbedekking te voorkomen. Schade aan een bitumen dakbedekking is lastiger zelf te herstellen. De hulp van een dakbedekker kan in zo’n geval wenselijk zijn.

 

Herstelwerkzaamheden aan een bitumen dakbedekking

Vaak is het mogelijk om de schade aan een bitumen dakbedekking te herstellen, door de barstjes dicht te branden. Het is, net als bij het vervangen van kapotte dakpannen, belangrijk om dit zo snel mogelijk na de storm te laten doen. Zou je de schade niet herstellen, dan kan er regenwater via deze barstjes bij je woning naar binnen druppelen. Dit resulteert in een vervelende waterschade, die vaak lastig te herstellen blijkt.

Tip: zelf schade aan een dak herstellen kan risico’s met zich meebrengen, door de grote hoogte waarop gewerkt moet worden. Verstandig is het dan ook om hier altijd de hulp van een specialist voor in te schakelen!

 

Dak vervangen bij ernstige schade

Een dak laten vervangen in Tilburg, Eindhoven of Breda is noodzakelijk op het moment dat de bitumen dakbedekking niet meer hersteld kan worden. Mogelijk is de dakbedekking in het verleden al meerdere keren hersteld, waardoor een nieuwe reparatie niet meer rendabel is. Bij het vervangen van je dakbedekking zou je voor een ander type dakbedekking kunnen kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een groene dakbedekking, wat voor een verbetering van de isolatiewaarde van je woning zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *