De boomhut, een unieke loungeplek tussen de takken

Boomhutten

Als jij een boomhut ziet, denk je dan onmiddellijk aan je jeugddromen? Je lekker verstoppen in de takken, hoog boven de grond, met het uitzicht over landerijen? Dit is wat een boomhut jou biedt! Het is niet alleen een droom van kinderen. Als volwassene kun je evengoed van een hut in de bomen of tussen het groen genieten. Maar hoe begin je eraan? Doe je het zelf of laat je je hut bouwen? Wij zetten in dit artikel een paar tips voor jou op een rijtje.

boomhut

Afbeelding: Hamer en Hark

 

Waarom zijn boomhutten zo bijzonder?

Met een boomhut zit je altijd in het groen. Dat op zich geeft een soort rust. Het hout van de boomhut versterkt dit gevoel van rust heel erg. Voor kinderen is een boomhut dan weer een paradijs om in te spelen. Boomhutten hebben iets avontuurlijks, je komt er tot rust, het wordt gewoon jouw eigen plekje. Je kunt er zalig lezen, met je hobby bezig zijn, muziek luisteren of gewoon genieten van de stilte. Dat vind je nergens anders in je tuin of daarbuiten.

 

Zelf doen of laten doen?

Een echte boomhut laat je best door vaklui plaatsen. Als ze niet degelijk is gebouwd, is ze gewoon niet veilig. Spreek een professionele firma aan om jouw boomhut te bouwen. Zij kunnen jou heel wat tips een voorbeelden geven. Ze stellen jou zaken voor waar jij misschien helemaal niet aan gedacht had. Vraag hen ook advies waar, in welke boom, je de hut het beste installeert. Niet alle bomen zijn geschikt. Vertrouw op de ervaring van een vakman. Zij zorgen voor de nodige veiligheidscertificaten en vragen de nodige (bouw)vergunningen aan. Zo hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Boomhutten

Afbeelding: Hamer en Hark

 

Kies zelf je ontwerp

Elke boom is uniek, en je hut wordt dat ook. Je kunt het ontwerp overlaten aan de installateur. Maar veel leuker is het om je eigen ontwerp te maken. Bepaal zelf de grootte en de stijl. Wil je het strak en modern, of eerder sprookjesachtig en romantisch? Je kunt ook kiezen voor het hout: ga je voor nieuw hout of sloophout? Ga je je hut combineren met bijvoorbeeld een glijbaan of een klimwand voor de kinderen? Denk je ook aan een hangbrug om het nog echter te maken? Alles kan! Heb je geen bomen ter beschikking in je tuin? Geen probleem! Je hut wordt ontworpen op palen zodat je toch het gevoel krijgt hoog boven de grond te zijn. Je hut kan zelfs in het water of deels onder de grond gebouwd worden. Laat je fantasie de vrije loop en bespreek het met de installateur. Zo kom je samen tot jouw ideale droomhut.

 

Maak je eigen wereldje met een boomhut

Met boomhutten kun je je eigen wereldje creëren. Richt ze gezellig in met leuke banken, kussens en dekentjes. Zorg voor sfeervolle verlichting en hang bloembakken aan de muren van je hut. Boomhutten zijn ideaal als mancave. Je zit er lekker ver weg van iedereen zodat je volop geniet met vrienden. Ook voor de dames is een boomhut een ideaal vrouwen-clubhuis. Lekker weggedoken koffieklets houden met de vriendinnen: wat is er heerlijker? Kinderen maken er hun sprookjeshuis van: ze zitten er veilig en kunnen er lekker stoer hun gang gaan. Zit er niet in ieder van ons een kind vol dromen verborgen? Met een boomhut kun jij je dromen waarmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *