De definitie van witgoed

Je zal de term witgoed of de witgoed expert vast wel eens gehoord of gelezen hebben. Maar wat is witgoed nu eigenlijk precies. Met witgoed worden eigenlijk alle elektrische apparaten bedoeld. Denk hierbij aan wasmachines, koelkasten, vriezers en de magnetron. Voor deze apparaten wordt de naam witgoed gebruikt, omdat deze apparaten vaak wit zijn. Tegenwoordig zijn deze producen ook in andere kleuren verkrijgbaar, maar de hoofdkleur blijft toch wit Bijna elk gezin in Nederland heeft witgoed in huis. Er is bijna geen huishouden die niet gebruik maakt van één van deze apparaten. Het zijn apparaten die je dagelijks gebruikt. Voor al deze apparaten is elektriciteit nodig om deze te kunnen laten werken. 

Bruingoed

Naast de term witgoed, bestaat ook de term bruingoed. Met bruingoed worden andere producten bedoeld dan met witgoed. Met bruingoed worden producten bedoeld zoals televisies, radio’s en cd-spelers. Het gaat om apparaten waar geluid uit komt of waar beeld uit komt. Witgoed heeft de naam gekregen, omdat de producten voornamelijk wit zijn. Bruingoed heeft eigenlijk dezelfde reden. Het gaat om producten die bruin zijn. Deze naam is al een hele lange tijd geleden bedacht door iemand. In die tijd waren de producten nog bruin. Nu is dat heel anders, maar deze producten worden nog steeds bruingoed genoemd. Computers en laptops worden niet onder bruingoed gerekend. Deze vallen onder grijsgoed, omdat zoals je waarschijnlijk al raadt, deze vroeger grijs waren.

Witgoed en bruingoed weggooien

Op een gegeven moment zal er zich een moment voordoen dat je je witgoed of bruingoed moet weggooien. Iets is kapot gegaan of je wilt gewoon een product vernieuwen. Het is goed om te weten dat je deze producten nooit in de afvalbak mag gooien. Deze producten moet je gescheiden inleveren bij de gemeente of bij een speciale afvalplek. Dit kun je bij de gemeente waarin je woont, navragen. Je kunt je witgoed en bruingoed natuurlijk ook afgeven bij een kringloopwinkel. Op deze manier kunnen mensen met wat minder geld voor een klein prijsje een mooi product kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *