De diverse toepassingen van raamfolie

Raamfolie

Raamfolie is niet alleen super decoratief, maar het geeft ook nog eens hele handige extra’s. Want als je raamfolie gebruikt om bijvoorbeeld meer sfeer in je woonkamer te creëren, krijg je er direct een heleboel andere functies bij. Zo is het in de zomer minder snel warm in je huis, heb je meer privacy en zorg je voor bescherming van je ramen. Er zijn dus een heleboel manieren om raamfolie in je huis toe te passen.

De warmte blijft buiten

We herkennen het allemaal: de zon die naar binnen schijnt op warme dagen. Soms is dat heerlijk, maar achter het glas zitten kan voor heel veel warmte zorgen, en dat is niet altijd een pretje. Maar daar kan raamfolie een uitkomst voor bieden. Wanneer je raamfolie plaatst of laat plaatsen, zul je merken dat het minder snel warm wordt door de zon in huis. De raamfolie werkt als het ware als een warmte blokker. Daarnaast schijnt het zonlicht ook veel minder fel in je huis.

Een sfeervolle verandering

Je hoeft niet perse een speciale reden te hebben om raamfolie te plaatsen, want voor de sfeer is het al voldoende. Wanneer je iets anders in je huis wilt is raamfolie de perfecte oplossing. Hiermee doe je geen drastische veranderingen maar je huis voelt wel gelijk nieuw aan. Er zijn heel veel soorten raamfolie die je kunt kiezen: met een print, egaal, een bijzonder motief of een zelf ontworpen design. Alles is mogelijk, en je kunt het natuurlijk ook weer verwijderen als je het zat bent.

Meer privacy

Wanneer je direct aan de straat woont, kan het wel eens voorkomen dat mensen erg naar binnen kijken als ze langslopen. Ook bij een huis met voortuin is dit het geval, en daarvoor biedt raamfolie uitkomst. Hiermee voorkom je dat mensen naar binnen kunnen kijken en heb je dus veel meer privacy. Het raamfolie kan op diverse hoogtes op het raam geplaatst worden, en hoeft dus niet altijd onderaan het raam geplaatst te worden.

Bescherming van het glas

Ook als bescherming is raamfolie perfect toe te passen. Wanneer het glas zou breken, vliegt het glas niet in het rond, waardoor jijzelf of je kinderen beschermd worden van rondvliegend glas. Ook tegen inbraak is raamfolie een goed wapen. De ruit is namelijk minder makkelijk kapot te slaan. Bij het zien van inbraakfolie zullen inbrekers dan ook minder snel toeslaan.

Laat jezelf zien

Heb je een bedrijfje aan huis? Met raamfolie waarin je je bedrijfsnaam hebt laten kerven, maak je je bedrijf beter zichtbaar voor klanten. Je kunt deze raamfolie op het raam van je deur laten plaatsen, maar ook op een zijraam is dit heel goed mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden van bedrijven waar je raamfolie in alle soorten en maten kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *