De gezondheidsvoordelen van curcumine op een rij

Om een gezonde levensstijl en gevarieerd voedingspatroon te ondersteunen, is het goed mogelijk om gebruik te maken van verschillende supplementen. Een van de supplementen die momenteel steeds meer groeit in bekendheid en populariteit, is curcumine. Wat is curcumine precies en in hoeverre zijn er gezondheidsvoordelen verbonden aan dit product? Hier lees je alles wat je moet weten over dit supplement.

Wat is curcumine?

Curcumine is een poeder dat uit de wortelstokken van de kurkumaplant komt. Deze poeder is onderdeel van de specerij kurkuma en wordt veel gebruikt in de Indiase en Indonesische keuken. Het is ook mogelijk om pure curcumine te kopen om te gebruiken voor de gezondheidsvoordelen. In de Aziatische geneeskunde wordt curcumine al eeuwen gebruikt voor problemen met gewrichten en de spijsvertering. Inmiddels is er ook in Europa steeds meer aandachts voor de werking van curcumine. Met name curcumine C3 staat bekend om de goede opnametijd: het is de sterkste curcumine die momenteel verkrijgbaar is.

Dit zijn de voordelen

Welke voordelen heeft curcumine voor je gezondheid? De kurkumawortel heeft meerdere werkzame stoffen: curcumine, demethocycurcumine en bisdemethoxycurcumine. Curcumine is dan ook een zeer belangrijkst of: het draagt bij aan een goed cholesterol en is belangrijk voor de werking van hart en bloedvaten. Je kunt curcumine tot je nemen in verschillende vormen: het is te koop in capsules, maar ook als olie. Neem dagelijks 1 capsule bij de maaltijd: het is een voedingssupplement dat een gezonde levensstijl en gevarieerde voeding ondersteunt, maar die niet als vervanging dient.

Zo bestel je curcumine online

Het is heel gemakkelijk om curcumine online te bestellen. Bekijk het aanbod, bestel de hoeveelheid capsules of olie die naar jouw wens is en plaats je bestelling. Vervolgens krijg je jouw bestelling zo snel mogelijk thuis bezorgd. Je kunt meteen gaan starten met het gebruik van curcumine C3 als toevoeging aan je voedingspatroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *