De ideale schutting

Composiet schutting bruin met glas

De juiste schutting maakt een tuin helemaal af. Het zorgt ervoor dat je in alle privacy buiten kunt zitten en kunt genieten van het weer. Maar een schutting uitkiezen is niet eenvoudig, er zijn heel veel mogelijkheden. Het is dan belangrijk om eerst eens na te denken over een aantal dingen:  wat past er bij de inrichting van de tuin, hoe lang moet de schutting meegaan en hoeveel tijd wil je besteden aan onderhoud?

Duurzaam en onderhoudsvrij: composiet

Is duurzaamheid belangrijk? En wil je geen tijd kwijt zijn aan onderhoud? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar composiet tuinschermen. Composiet is een materiaal dat steeds populairder wordt, juist vanwege de lange levensduur en omdat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Het bestaat deels uit houtvezel  wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast bestaat composiet deels uit kunststofvezel, waardoor het zeer sterk materiaal is. En dat zorgt er ook voor dat er bijna geen onderhoud nodig is. Een beetje schoonmaken met water is voldoende.

Soms wordt nog gedacht dat composiet door de kunststofvezel een plastic uitstraling heeft, maar dat is al lang niet meer het geval. De composiet tuinschermen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, hebben een natuurlijke uitstraling.

Welke stijl past bij jou?

Een schutting van composiet past over het algemeen het meest bij een wat modernere tuin. Maar er zijn ook weer verschillende modellen en kleuren. Heb je een strakke tuin, dan kan een grijs scherm heel passend zijn. Houd je toch meer van de uitstraling van echt hout, dan zijn er ook schermen verkrijgbaar in houttinten. En een combinatie van een warme bruine kleur met moderne aluminium afwerking kan ook. Of een tuinscherm met een raam erin van melkglas, zodat er wat meer lichtinval is in uw tuin. Kortom: er is keuze genoeg en je vindt vast een composiet schutting die bij je tuin past.

Composiet schutting tuin grijs

Hout of composiet?

Naast het voordeel van weinig onderhoud en de lange levensduur heeft composiet ten opzichte van hout ook het voordeel dat het niet splintert en kromtrekt. Dat is goed om te weten als je nog twijfelt tussen hout en composiet. Wil je echt zeker zijn van je keuze, dan kun je het beste eens gaan kijken bij een winkel om het verschil tussen hout en composiet zelf te beoordelen. De webshop Tuinafscheiding.nl heeft een showtuin in Barneveld, waar onder meer composiet en houten tuinschermen te bekijken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *