De keuze van jouw vloer in de woning

Het is niet altijd eenvoudig om de vloer van jouw woning te kiezen, een vloer is namelijk vaak niet zo gemakkelijk te verwijderen of veranderen. Eens al je meubels in de woning staan, heb je namelijk niet meer veel zin om alles eruit te halen en nadien er terug in te plaatsen. Dit is een zeer vermoeiende opdracht en kan veel tijd in beslag nemen. Een nieuwe vloer moet namelijk vaak nog even drogen voor je de meubels erop plaatst. Vandaar dat het goed is om hiervan in het begin al goed over na te denken en alle mogelijkheden te bekijken die er zijn. Zo kan je uiteindelijk een aangename beslissing maken. 

De overwegingen die je dient te maken bij het plaatsen van jouw vloer
Eerst en vooral dien je al eens na te denken over het leggen van de vloer. Wens je dit zelf te doen of laten doen? Daarnaast is het ook belangrijk om op voorhand uit te maken of je vloerverwarming wenst of niet. Bij sommige vloeren is het namelijk niet mogelijk om vloerverwarming te nemen, aangezien ze de warmte niet goed doorlaten of als de vloer te dik is, is er misschien niet genoeg ruimte om er nog vloerverwarming onder te plaatsen.
Daarnaast is het ook belangrijk uit te maken of je de vloer doorheen heel de woning wenst door te trekken of niet. Dan dien je daarbij ook nog te overwegen of de vloer die je wenst wel past in iedere ruimte van de woning. 

De vloeren die tegenwoordig populair zijn 
Tegenwoordig is het wel hip om een beton-look te nemen. Er wordt wel eens gekozen voor een gietvloer, maar vaak is een gietvloer heel wat duurder dan een vinyl-vloer met betonlook en heeft een vinyl-vloer veel voordelen. 

De voordelen van een vinyl-vloer
Een vinyl-vloer is ook gemakkelijk in onderhoud (gemakkelijk om te reinigen) en aangenaam om op te wandelen, niet zo koud en vloerverwarming is ook zeker mogelijk. Een vinyl-vloer heeft ook een geluiddempende werking. Dit maakt het nog iets aangenamer. De mogelijkheden bij vinyl-vloeren zijn ook zeer ruim, waardoor je precies die vloer kan kiezen die je wenst. Daarnaast oogt het ook nog zeer kwalitatief. Doordat de reiniging van de vloer zo eenvoudig is, geeft dit ook een extra luxe-gevoel. Bij een vloer in natuursteen dien je namelijk steeds op te letten dat je geen vlekken maakt door bijvoorbeeld iets van etenswaren te morsen zoals bijvoorbeeld citroenzuur of azijn, in poetsmiddelen kunnen er ook zuren zitten en dus bij een natuurlijke steen dien je daar steeds op te letten. Bij een vinyl-vloer is dit niet het geval. 

Een vinyl-vloer geeft je aldus veel voordelen. Dankzij het ruime aanbod aanwezig op de vloerenmarkt geeft dit veel keuzemogelijkheden en competitieve prijzen. Tegenover een gietvloer op basis van de prijs aldus vele voordelen bieden. Daarnaast is de vinyl-vloer ook zeer eenvoudig in onderhoud. 

Bron: schilder-inutrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *