De lente komt er aan: tijd om in de tuin aan het werk te gaan!

Kastanjehout is helemaal hip, dit seizoen. Het rondhout van de kastanje is heel erg duurzaam en je hebt er met gemak 15 tot 20 jaar zorgeloos plezier van! Vers kastanjehout heeft een gelige kleur, maar als het wat langer staat, vergrijsd het op een natuurlijke manier. Kastanjehout gaat echt onderdeel uitmaken van de tuin.

Een kastanjehouten poort lijkt op het eerste gezicht misschien meer iets voor een grote tuin, maar dat is helemaal niet zo. Je hebt poorten in elke gewenste hoogte- en breedtemaat. De kastanjehouten poort hoeft ook niet per se gezien te worden als een manier om ongewenste bezoekers buiten te houden; je kunt het ook zien als een stukje aankleding. Een klein poortje maakt de tuin gezellig.

Kastanjehouten poort als afsluiting van zwembad

Heb je een zwembad of een vijver en wil je voorkomen dat je kinderen of kleinkinderen er op een onbewaakt moment naar toe gaan? Sluit het dan simpel af met een kastanjehouten poort. Zorg ervoor dat de latjes op de poort niet te ver uit elkaar staan, want anders loop je het risico dat de kleintjes de poort gaan gebruiken als trapje. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat je hierover goed inlichten door een specialist.

Op een kastanjehouten poort zit vaak een simpele sluiting. Onder normale omstandigheden is dat voldoende. Heb je erg ondernemende kinderen of kleinkinderen? Laat je kastanjehouten poort dan maken met een veersluiting.

Qua hoogte zouden we een poort adviseren van 100 cm of 120 cm, maar uiteraard is dat weer afhankelijk van het kind. Het ene kind blijft keurig achter een hekje van 50 centimeter hoogte en het andere kind laat zich nog niet tegenhouden door een kastanjehouten poort van 200 cm. Jij kent je (klein) kinderen het best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *