De meest voorkomende fouten bij het inrichten van een babykamer

Een leuke babykamer inrichten is nogal een klus. Vooral als je al even zwanger bent en niet elke dag even veel energie hebt om je bezig te houden met inrichting van jullie kersverse baby. Daarnaast zijn veel dingen al leuk en schattig om te hebben. Je zal dan snel ontdekken dan bepaalde inrichtingen en spullen niet zo handig waren voor een babykamer. Hieronder vind je 3 tips om de meest voorkomende fouten bij het inrichten van een babykamer te voorkomen. 

  1. Te veel spullen

Een veel voorkomende fout bij het inrichten van een babykamer is te veel spullen. Het is natuurlijk leuk om de babykamer gezellig in richten, maar later zal je er juist aan irriteren. Het zal in de weg staan of misschien zelfs gevaarlijk worden voor de baby wanneer hij of zij bewegelijker wordt. Het is leuker om de muren in de kamer een leuke kleur te geven en misschien daar wel een mooie muursticker op te plaatsen. Of denk aan leuke raamstickers voor baby’s. Dat is ook leuk voor de baby wanneer hij of zij wat groter is. 

  1. Geen goede indelingen

Een andere veel voorkomende fout bij het inrichten van een babykamer, is het aanhouden van een verkeerde en niet daardoor niet praktische indeling. De commode kan bijvoorbeeld mooi in een hoekje en kledingkast kan dan bijvoorbeeld mooi in het andere hoekje, maar dit is niet handig. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak je kind op een dag moet verschonen. Het is dan niet handig dat de kledingkast aan de andere kant staat.

  1. Te felle kleuren

Felle kleuren vind jij misschien heel leuk, maar voor je baby kan dat heel veel onrust opwekken. Ga voor zachte kleuren om rust te creëren. Een kamer is immers voor rust, slapen en voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *