De mooiste erfafscheidingen voor jouw tuin

Wil jij dat jij in jouw tuin of op jouw terrein kunt genieten van privacy en wil je onbevoegden buiten de deur houden? Dan is goede erfafscheiding onmisbaar. Met erfafscheiding geef je niet alleen de grenzen van jouw terrein aan, je zorgt er ook voor dat onbevoegden jouw terrein niet kunnen betreden of bekijken. Het aanbod op het gebied van erfafscheiding is groot, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Zo kan je kiezen voor een houten schutting, een tuinmuur, een erfafscheiding van steenkorven, een natuurlijke erfafscheiding of een combinatie van meerdere soorten erfafscheidingen. Om jou te helpen met het maken van een keuze hebben wij de mooiste erfafscheidingen op een rijtje gezet.

Een natuurlijke erfafscheiding

Ben jij op zoek naar een erfafscheiding die van jouw tuin een groene oase maakt? Dan is een natuurlijke erfafscheiding iets voor jou. Een natuurlijke erfafscheiding is een erfafscheiding die wordt gemaakt van haagplanten. Met behulp van deze haagplanten creëer je een prachtige, groene (of roodkleurige) haag, die er voor zorgt dat jouw tuin een gezellige uitstraling krijgt. Een natuurlijke erfafscheiding heeft als voordeel dat de erfafscheiding altijd naadloos aansluit op de rest van de tuin. Wil jij een natuurlijke erfafscheiding laten plaatsen/planten? Kies dan altijd voor bladhoudende haagplanten. Zo kan je ook in het winterseizoen genieten van prachtige erfafscheiding.

Een robuuste erfafscheiding van steenkorven

Geef jij de voorkeur aan een erfafscheiding die robuust en ondoordringbaar is? Dan is een erfafscheiding van steenkorven iets voor jou. Een steenkorven erfafscheiding is een erfafscheiding gemaakt van grote, ijzeren korven die worden gevuld met breukmateriaal. Dit breukmateriaal bestaat meestal uit steenbrokken, maar er kan ook voor glasbrokken worden gekozen. Steenkorven hebben als groot voordeel dat ze ondoordringbaar zijn en direct privacy bieden. Zo kunnen onbevoegden niet in jouw tuin of op jouw terrein kijken en het niet betreden. Omdat het breukmateriaal van steenkorven verkrijgbaar is in allerlei kleuren en stijlen, is er voor elke tuin een passende erfafscheiding van steenkorven verkrijgbaar.

Een semi-natuurlijke erfafscheiding

Ben jij op zoek naar een echte eyecatcher? Dan kan je ook kiezen voor een semi-natuurlijke erfafscheiding. Een semi-natuurlijke erfafscheiding is een erfafscheiding die voor een gedeelte bestaat uit planten en voor een gedeelte uit andere materialen. Een goed voorbeeld hiervan is een erfafscheiding met klimplanten. Een erfafscheiding met klimplanten bestaat uit de klimplanten zelf en materialen die er voor zorgen dat de klimplanten goed kunnen groeien. Zo wordt er bij een klimplanten erfafscheiding vaak gebruik gemaakt van een rasterwerk en houten palen. Het rasterwerk zorgt er voor dat de klimplanten voldoende houvast hebben om omhoog te groeien, zodat jij binnen afzienbare tijd kunt genieten van een prachtige klimop schutting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *