De Nederlandse vlag kopen?

Met vlag en wimpel 

U bent Nederlander en daar bent u ongetwijfeld trots op? Naast de kleur oranje is er een ander belangrijk gegeven waarmee jij je nationale trots kan laten gelden. We hebben het natuurlijk over de officiële vlag van Nederland. De Nederlandse vlag toont meteen jouw hart voor het land aan. De rood- wit- blauwe vlag verbindt Nederlanders van noord tot zuid en van oost tot west met elkaar tijdens feest- en gedenkdagen. Ongetwijfeld wil je deze niet ontbreken tijdens belangrijke momenten als het WK voetbal of Koningsdag. De vlag van Nederland staat niet voor niks symbool voor de eenheid en de onafhankelijkheid binnen Nederland. De rood-wit-blauwe driekleur is het symbool van nationale trots en erkenning. Of je voorkeur nu uitgaat naar vlag of wimpel, een sterke vlag van prima kwaliteit is onmisbaar. Een goede Nederlandse vlag kopen, vergt dus een klein beetje inzicht in keuzemogelijkheden.

Alle soorten op een rij 

Alhoewel de vlag en wimpel steevast bij elkaar horen, worden ze niet altijd samen gehesen. Waar de wimpel vaak als welkomstgebaar gehesen wordt, zijn de Nederlandse vlaggen enkel zichtbaar tijdens speciale feestelijke gelegenheden. Naast onze traditionele driekleurige vlag, bestaat er ook de vlag met marineblauwe baan, de zogenoemde oude Hollandse vlag. Deze kan ook uitgehangen worden tijdens vlagdagen. Tot slot bestaan er ook nog oranje wimpels, die in combinatie met de Nederlandse vlaggen worden gehangen. Voor de verschillende soorten landenvlaggen kan je online bij Vlaggenunie terecht.

Uit het juiste doek gesneden 

Om lang te kunnen genieten van je gehesen vlag, kies je uiteraard best het juiste materiaal. Vlaggen Unie beschikt hierin over een groot assortiment vlaggen en wimpels met een hoog prijs/kwaliteit gehalte. Ze bieden niet voor niks een 15 jaar durende breukgarantie. De vlaggendoeken zijn vervaardigd uit een hoogwaardig polyester en beschikken over een nauwkeurige, sterke afwerking met dubbele stiknaad. Bovendien zijn ze kleurecht en wasbaar. Allemaal eigenschappen die bij een kwalitatieve vlag niet mogen ontbreken. Een kwalitatieve en sterke vlag kopen bij een goede leverancier hoeft niet noodzakelijk een dure bedoening te zijn. 

Wat is het vlaggenprotocol? 


Twijfel je of je jouw vlag ook op ieder moment mag hijsen? Als Nederlander mag je altijd de vlag uithangen. Een heugelijk feest als een geboorte of het behalen van een rijbewijs, het hijsen kent geen beperkingen. Ook halfstok vlaggen, om een overlijden te symboliseren, kunnen prima. Er is immers geen wet die vlaggen hijsen verbied.
Let wel, toch zijn er bepaalde regels verbonden aan het uithangen van een vlag. Zo moet, uit veiligheidsoverwegingen, je vlag de nodige afstand van de grond bewaren en mag het verkeer in geen geval gehinderd worden. Ook is er de gewoonte dat je de vlag gedurende de nacht niet laat hangen . Wil je toch de vlag ’s nachts laten hangen? Dan zorg je best voor de nodige verlichting, de kleuren moeten immers ten allen tijde goed zichtbaar zijn. Voor rijksgebouwen en overheid gerelateerde instellingen gelden uiteraard andere instructies.

Heb jij jouw stukje nationale trots nog niet in huis gehaald? Koop dan snel jouw sterke vlag en versterk je eenheid en trots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *