De schoorsteen winterklaar maken

Over niet al te lange tijd breekt de winter weer aan. Dit betekent dat het flink kouder wordt. Gelukkig kunnen we er in onze woning betrekkelijk warmpjes bij zitten. De meeste mensen gebruiken een centrale verwarming om hun woning te verwarmen. Er zijn echter ook genoeg Nederlanders die over een gas- of houtkachel beschikken. Met zo’n kachel kun je het heerlijk warm maken in jouw huis. In de zomermaanden heb jij jouw kachel ongetwijfeld niet gebruikt. Het kan maar zo zijn dat de kachel een half jaar niet gebrand heeft. Daarom doe je er goed aan jouw schoorsteen eerst winterklaar te maken alvorens jij de kachel gebruikt door De Schoorsteenbrigade Utrecht.

Risico’s wanneer jouw schoorsteen niet winterklaar is

Er kleven een aantal risico’s aan het gebruik van jouw kachel wanneer jouw schoorsteen niet winterklaar is. Allereerst kan er een lek in jouw rookkanaal zitten. Hierdoor wordt de lucht mogelijk niet op de juiste wijze afgevoerd. Rook kan zodoende ontsnappen via het lek en bijvoorbeeld in jouw woonkamer belanden. Bovendien kan zich in de vorige winter creosoot en andere rommel hebben opgehoopt in de schoorsteen. Wanneer jij jouw schoorsteen niet eerst schoonmaakt, kan dit in brand vliegen. Een schoorsteenbrand is in dat geval het logische gevolg.

Schakel een schoorsteenbedrijf in

Het is dus wel degelijk van belang om jouw schoorsteen winterklaar te maken. Sommige mensen denken dat zij dit zelf wel kunnen. Je kunt het inderdaad zelf proberen, maar dit raden wij jou zeker niet aan. Waarom niet? Omdat je in dat geval niet zeker weet of jouw schoorsteen echt klaar is voor de winter. Wil je hier wel zeker van zijn? Schakel dan een schoorsteenbedrijf in, zoals De Schoorsteenbrigade. Dankzij zo’n bedrijf weet jij zeker dat jij jouw kachel in de winter op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Een professioneel bedrijf kan jouw rookkanaal inspecteren en daarnaast ook vegen. Jouw schoorsteen kan er zodoende weer de hele winter tegenaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *