De verschillende soorten VvE beheer Rotterdam

Vve beheer Rotterdam

Wil je gebruik maken van de diensten van een VvE beheerder, dan kun je zelf bepalen welke diensten je precies af wil nemen op het gebied van VvE beheer Rotterdam. Er zijn drie soorten VvE beheer Rotterdam. Deze worden kort beschreven in onderstaande alinea’s. Met de informatie op deze pagina is het gemakkelijker om te bepalen welke beheertaken jij precies af wil nemen bij je VvE beheerder.

Administratief VvE beheer

Veel VvE beheerders bieden administratief VvE beheer Rotterdam aan. Onder administratief VvE beheer vallen taken als het bijhouden van de ledenadministratie, maar ook het bijhouden van de financiële administratie en het afsluiten en up-to-date houden van de juiste verzekeringen. Verder is het ook mogelijk om onder het administratieve pakket van een VvE beheerder de afrekening van de stookkosten op te nemen.

Technisch VvE beheer

Technisch VvE beheer heeft veelal te maken met onderhoud. Deze vorm van VvE beheer heeft onder andere te maken met het beheren van onderhoudscontracten, het toezien op de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden en het plannen en coördineren van grootschalig onderhoud. Doorgaans maakt een VvE beheerder een meerjaren onderhoudsplan, ook wel een MJOP genoemd. Dit plan wordt aangehouden in het technische VvE beheer.

Bestuurlijk VvE beheer

Je kunt er ook voor kiezen bestuurlijk VvE beheer Rotterdam af te nemen bij een professionele VvE beheerder. Onder bestuurlijk VvE beheer valt het voorbereiden van de algemene ledenvergadering met VvE leden, waaronder het opstellen van de agenda, het toesturen van vergaderstukken en het maken van eventuele stembiljetten als er gestemd moet worden tijdens de vergadering. Ook maakt de VvE beheerder de notulen van de vergadering.

Onder bestuurlijk VvE beheer valt ook juridische ondersteuning. Wil de Vereniging van Eigenaren ondersteuning op het gebied van juridische vraagstukken, dan kan de VvE beheerder deze ondersteuning ook bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *