De verzakking van uw woning oplossen.

Verzakking woning oplossen
Verzakking woning oplossen

Heeft u onlangs scheuren opgemerkt in de gevel of muren van uw woning? Dan is de kans groot dat de fundering van uw woning een verzakking ondergaan heeft. Deze verzakking heeft als gevolg dat de fundering het huis niet meer optimaal ondersteunt. Hierdoor kan het zo zijn dat er op één plek te veel druk komt, waardoor de muur scheuren gaat vertonen. Dit kan even schrikken zijn in het begin, maar geen paniek. Pakt u het probleem snel bij de oorsprong aan, dan voorkomt u verdere schade en daarmee zeer hoge kosten.

Hoe is de verzakking ontstaan?

Er is geen algemene oorzaak voor elke verzakking. Er kunnen namelijk vele factoren van invloed zijn. Om een idee te geven zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken kort toelichten.

Geconcentreerde belasting

Een mogelijke oorzaak voor de verzakking kan een geconcentreerde belasting zijn. Hierbij moet u denken aan het feit dat er een te hoge druk rust op één of meerdere punten in de fundering. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de fundering het begeeft.

Bodemgesteldheid

Door inklinking van veen- en kleigrond, of wegspoeling van de grond door heftige regenbuien, heeft de fundering onvoldoende draagkracht. Ook dit zal op den duur tot een verzakking en uiteindelijk scheuring leiden.

Vochtverlies

Door de extreem droge zomer van afgelopen jaar is dit een steeds groter probleem geworden. Dit heeft tot zeer lage hoeveelheden grondwater geleidt. Hierdoor is de grond minder stevig en heeft de fundering onvoldoende steun.

Externe factoren

Als u aan een zeer drukke straat woont, of veel wegwerkzaamheden/bouwactiviteiten bij u in de buurt gebeuren, kan dit ook van grote invloed zijn. Dergelijke zware trillingen zullen op den duur ook de gesteldheid van de bodem aantasten en uiteindelijk voor een verzakking zorgen.

Hoe lost u een verzakking op?

Wanneer u bij uw woning een verzakking constateert is het raadzaam om hier zelf niet mee te gaan klussen. Het probleem moet namelijk bij de bron aangepakt worden, oftewel de fundering repareren. Het beste wat u in een dergelijke situatie kunt doen is een expert inschakelen. Funderingsproblemen kunt u beter zelf niet mee aan de slag gaan.

Wanneer u een expert inschakelt bent u er zeker van dat het probleem bij de bron aangepakt wordt, zodat het nooit weer kan gebeuren. Na controle en de nodige werkzaamheden zal uw fundering weer als nieuw zijn. Vervolgens zal de gedane schade gerepareerd worden en uw woning ziet er weer helemaal als nieuw uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *