De voordelen en nadelen van een kluis

kluis

Tegenwoordig kiezen er steeds meer mensen voor om hun geld (of een gedeelte daarvan) op te bergen in een kluis. Steeds meer mensen wantrouwen de banken en kiezen ervoor om het geld in huis te hebben. Sommige kiezen ervoor om het onder het matras te leggen, anderen kopen een kluis. Het kopen van een kluis is natuurlijk aangeraden als je jouw eigendommen veilig wilt opbergen. Wat zijn de voor- en nadelen van een kluis?

Voordelen

Kostbare bezittingen in huis

Het grootste voordeel van je cash, goud en juwelen in huis te bewaren is dat je je financiële middelen in eigen handen hebt. Zeker tijdens een crisis geeft dit een fijn en veilig gevoel. Je hebt bijvoorbeeld geen problemen als een bank failliet gaat. Je financiële middelen zijn flexibel: wanneer je wilt kan je erover beschikken door ze simpelweg uit de kluis te pakken. Bij de een bank is het anders, daar heb je last van een daglimiet.

Geen beleggingsrisico’s

Wanneer je jouw geld op de bank hebt staan weet je nooit wat de bank ermee doet. Natuurlijk kan je geld opnemen wanneer je wilt, maar wat gebeurt er met het overige geld? Worden er risicovolle beleggingen mee gedaan? Of kredieten met risico verstrekt? Al deze vragen hoef je niet te stellen wanneer je jouw geld in een kluis hebt liggen. Overtuigd van de voordelen? Via deze link ga je naar de nummer 1 webshop in kluizen van Nederland.

Nadelen

Geen spaarrente

Vanzelfsprekend ontvang je geen spaarrente als je al je geld in een kluis bewaart. Echter is tegenwoordig de rente zo laag dat je eigenlijk niks misloopt. Wanneer je graag je geld zelf in beheer wilt hebben, dan hoef je het om de spaarrente niet te laten.

Risico op inbraak

Op het moment dat je ervoor kiest om al jouw geld, goud en juwelen in een kluis te bewaren, dan loop je een risico om alles in een keer kwijt te raken bij een inbraak. Sommige mensen hebben hun hele leven geen last van inbraken of diefstallen, maar de kans is altijd aanwezig dat er een inbreker je woning in komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *